Soylu: İşkenceye sıfır tolerans bizim ilkemizdir

Son günlerde artan kolluk şiddeti ve işkence iddiaları konusunda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan açıklama geldi.

Soylu: İşkenceye sıfır tolerans bizim ilkemizdir

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, son dönemde yaşanan kimi provokatif eylemlerin ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile yaptığı telefon görüşmesinde Bakan Soylu'nun açıklamalrını köşesine taşıdı.

‘Toplumun sinir uçlarını hedef alıyorlar’ diyen Soylu'nun Selvi'ye yaptığı değerlendirme şöyle:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu aradım. Üst üste gelen bu provokasyonları sordum. Çok net konuştu. “Bunu üç kelime ile ifade edebiliriz: Birliğe ve başarıya hasetlik. Türkiye, özellikle Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, milletimizin de ferasetiyle iyi bir dönem geçirdi. Diğer ülkelere baktığımızda Türkiye’nin çok iyi yönettiği bir dönem oldu. Şimdi bunu bulandırmak, birtakım dezenformasyonlarla, provokatif adımlarla ortalığı karıştırmak isteyenler olabilir” dedi.

ÜÇ ÖNEMLİ NOKTA

İktidarın aynı zamanda bu tür provokasyonları önleme gibi bir görevi var. Ancak bu mücadele nasıl yapılacak? İçişleri Bakanı Soylu, üç noktanın altını çizdi.

“1- Türkiye bir hukuk devletidir. Devletimizin gücü hukukunun üstünlüğüdür.

2- İşkenceye sıfır tolerans bizim ilkemizdir.

3- Terörle, suçla ve suçlularla nasıl mücadele ediyorsak, provokasyonla mücadele etmek ve vatandaşımızı doğru bilgilendirmek bizim sorumluluğumuzdur.”

Türkiye tehlikenin farkında. Bakan Soylu’nun sözleri de onu ortaya koyuyor: “Bu konuda Türkiye’nin geldiği nokta çok üst bir noktadır. ‘Bu iklimi bozabilir miyim’ diyenler ise elbette ki beyhude bir çırpınış içerisindedirler.”

Etiketler
İşkence Şiddet Süleyman Soylu