Haberler

Soylu: Fatih'i bilmeyenlere İstanbul teslim edilirse sonra eyvah para etmez

Güncelleme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, " İstanbul, medeniyetimizin başkentidir. Bu medeniyetimizin değerlerinden anlamayanlara, Süleymaniye'den anlamayanlara, Eyüpsultan'ı içselleştiremeyenler, onun bu şehrin manevi sahibi olduğunu bilmeyenlere, Fatih'i bilmeyenlere İstanbul teslim edilirse sonra eyvah para etmez. Biz bu olanların hepsini gördük. Bunu bir daha yaşamak ve tattırmak isteyenlere fırsat vermemek gerekir." dedi.

Samsun Alaçam Dernekler Federasyonu'nun Arnavutköy Bolluca'da düzenlediği 27. Yağlı Güreş ve Keşkek Şöleni'nde konuşan Soylu, Türkiye'de geçen kış, patates soğan fiyatları üzerinden hükümeti düşürmek isteyenlerin olduğunu söyledi. Soylu, son dönemde Türkiye'ye yönelik döviz kuru operasyonu ve S400 krizine de değinerek, şöyle konuştu:

"AMERİKA'YA HARAÇ VERMEYECEĞİZ"

"Biz bir yerde para mı kaybettik? Ülke olarak bir yerde yanlış mı yaptık? Hayır. 1980 öncesinde ABD bizden haracını aldı, yüzde 200-250 devalüasyonla. 28 Şubat öncesinde ABD bizden haracını aldı, yüzde 200-250 devalüasyonla beraber. Son 7-8 yıldır 'Hadi bakalım biraz biriktirdiniz, haracımızı istiyoruz' diyorlar. Saldırılar da bu yüzden oldu. Allah şahittir biz bu Amerika'ya haraç vermeyeceğiz. Onun için millet olarak direniyoruz. O yıllarda terörle beraber belimizi büktüler. Bugün evlatlarımız Şırnak'ta Cehennem Deresi'nde 8 teröristi ölü olarak ele geçirdiler. Bu dağlarda 12-15 bin terörist vardı. Bugün 600 teröriste düştü.

Sadece profesyonelleşme ile değil, İHA'mız olmasaydı, Atak helikopterimiz, yerli mühimmatımız olmasaydı yapamazdı. Bize diyorlar ki 'Ayaklarınızın üzerinde durmayın.' Onların inadına hem onlara haraç vermeyeceğiz hem de sadece ülkemizi değil onların karıştırmak istediği bölgemizi gül bahçesine çevireceğiz."

"İSTANBUL MEDENİYETİMİZİN BAŞKENTİDİR"

24 Haziran ve 31 Mart'ta vatandaşların kendilerine verdiği yüksek destekle üzerilerindeki sorumluluğun farklında olduklarını ifade eden Soylu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri için de destek istedi.

İstanbul'un güçlü ve önemli bir şehir olduğunu belirten Soylu, "İstanbul sadece bize ait değildir. Bugün eğer Bakü'de insanlar bir ümitsizliğe kapılacaklarsa, ellerini uzatacakları ümit edecekleri şehir burasıdır. Bağdat'ın, Halep'in ümidi İstanbul'dur. Bosna'nın Kosova'nın ümidi İstanbul'dur. Bağdat'ın, Kerkük'ün, Telafer'in ümidi İstanbul'dur. Bugün Doğu Türkistan'daki kardeşlerimizin ümidi İstanbul'dur. İstanbul, medeniyetimizin başkentidir. Bu medeniyetimizin değerlerinden anlamayanlara, Süleymaniye'den anlamayanlara, Eyüpsultan'ı içselleştiremeyenler, onun bu şehrin manevi sahibi olduğunu bilmeyenlere, Fatih'i bilmeyenlere İstanbul teslim edilirse sonra eyvah para etmez. Biz bu olanların hepsini gördük. Bunu bir daha yaşamak ve tattırmak isteyenlere fırsat vermemek gerekir."

Vatandaşlardan, Türkiye'nin güvenliği ve huzuru için kendilerinden hesap sormalarını isteyen Soylu, bugün İstanbul'da insanların güven içerisinde yaşadığını kaydetti.

"PKK ONUN ÜZERİNDEN İSTANBUL'A SIZMAYA ÇALIŞIYOR"

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu'nu da eleştiren Soylu, şunları aktardı:

"Ekrem İmamoğlu diyor ki; 'İstanbul'da ne işin var?' Ben İstanbul'da ne işim olduğunu biliyorum. Benim borcum var. Bu ülkenin huzurunu sağlamak için şehit olan Aybüke öğretmene borcum var. Bedirhan bebeğimize, Necmettin öğretmenimize borcumuz var. Eren Bülbül kardeşimize borcumuz var. Kendisini bu memlekete feda eden kardeşlerimize borcumuz var. PKK İstanbul'a sızmaya çalışacak ben aval aval bakacaksam, bu borçlarımızı bu dünyada değil öbür dünyada da ödeyemeyiz. PKK onun üzerinden İstanbul'a sızmaya çalışıyor."

Şenliğe, eski Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, İstanbul Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Alaçam Dernekleri Federasyonu Başkanı Sefer Aksoy da katılarak selamlama konuşması yaptı.

Kaynak: AA / Politika

Süleyman Soylu Süleymaniye İstanbul Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title