ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, dün düzenlediği basın toplantısında Ermeni soykırımı iddialarının hukukî bir dayanağı olmadığını söyledi.
Dernek binasında gerçekleşen ve Vatan Partisi İl Başkanı Mehmet Patlar’ın yanı sıra çok sayıda kişinin de izlediği basın toplantısında Uğur Demirer şu görüşleri dile getirdi:
“Ermeni soykırımı, tarihin çarpıtılmasıdır. Çünkü Osmanlı İmparatorluğu’nun parçalanması yolunu açan 1878 Berlin Antlaşması sonrası kendilerine Doğu Anadolu’da bağımsız bir Ermeni devleti kurma vaadi verilen Osmanlı Ermenileri, Ermeni ihtilal komiteleriyle devlete karşı 1888-1915 yılları arasında tıpkı bugün PKK’nın yaptığı gibi binlerce kişinin ölümüne neden olan baskın ve katliamlar yapmışlardır. Aynı Ermeniler, Birinci Dünya Savaşı’nda Doğu Anadolu’yu işgal eden Çarlık Rusyası ordularında Osmanlı’ya karşı savaşmış, Kurtuluş Savaşı’nda Doğu ve Güneydoğu’yu işgal eden Fransız ordularında yer almış ve dönemin hükûmeti tarafından çıkarılan askerî bir tedbir olarak olayların yoğun yaşandığı yerlerden, yine Osmanlı toprağı olan başka vilayetlere göç ettirilmişlerdir. 85 bin Osmanlı Ermesi’nin yaşadığı İstanbul’da, soykırım günü ilân edilen 24 Nisan 1915 günü sadece 2345 Ermeni’nin tutuklandığı sabittir, belgelidir. Bu durum bile olayın bir soykırım olmadığının en açık kanıtıdır. Esasen bu döneme ait tüm devlet arşivlerinin işgal kuvvetlerince toplanıp İngiltere’ye götürülüp incelendiği ve herhangi bir suç kanıtı bulunmadığı da tarihsel bir gerçektir. İşte bu nedenlerle Ermeni soykırımı iddiası, kocaman tarihsel bir yalandır.”
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim