Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Soyer’den EXPO çıkışı: Katılacağız ve kazanacağız!

Soyer’den EXPO çıkışı: Katılacağız ve kazanacağız!

2006 yılında EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevini yürüten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, kendi döneminde de EXPO’ya yeniden aday olunacağını da belirterek, “EXPO adaylığı İzmir’e her açıdan katkı yapacak bir süreç olduğu için aday olacağız. Kazanmak için katılacağız ve biliyorum ki kentin elde ettiği tecrübe ve kararlılık ile kazanacağız da.” dedi. Soyer’den EXPO çıkışı:

  • Ege Postası
  • 14.06.2019 - 13:48

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, turizmden bir türlü hak ettiği payı alamayan İzmir’in tam manasıyla bir dünya kenti olması için belirledikleri yol haritasını İzmir Kültür ve Turizm Dergisi’nin onuncu yıl özel sayısına anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı M. Tunç Soyer, dünya ile buluşan öncü kent İzmir vizyonuyla hareket edeceklerine dikkat çekerek, marka kent olma ve İzmir turizminin kalkınması için adımlar atacaklarını, EXPO’ya aday olacaklarını ve kazanacaklarına inandığını söyledi.

Renkli Kalem Medya Grubu tarafından iki ayda bir yayınlanan İzmir Kültür Turizm Dergisi’nin onuncu yıl özel sayısına konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer, hedefinin İzmir’i “öncü kent” konumuna getirmek olduğunu söyledi. Cittaslow hareketiyle Seferihisar’ın adını dünyaya duyuran Soyer, turizmci geçmişinden de gelen tecrübesiyle, İzmir turizminin kalkınması ve marka kent yaratılması için projelerinin hazır olduğunu ve yaşama geçirmeye başladıklarını söyledi. Dünya ile buluşan öncü kent İzmir vizyonu doğrultusunda çalışacaklarını belirten Soyer, “İzmir ve Limanı, Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarından 6.5 milyar insanı ve aralarındaki ticareti, kültürü, tarihi birbirine bağlayan bir konumda. Binlerce yıldır bu üç kıtanın buluşmasında rol oynamış İzmir’imizin, yeni gelişen, küresel fırsatlardan yararlanması için kent diplomasisinin tüm olanaklarını kullanmak istiyoruz. Burada amacımız İzmir’de refahı artırmak için tüm olanakları seferber etmek.” dedi. Soyer, Akdeniz Kentler Birliği ağının İzmir turizmine nasıl bir katkısı olacağını şöyle anlattı:

“Turizm, tüm Akdeniz şehirlerinde ekonomik büyüme ve istihdam için çok hayati bir rol oynuyor. Akdeniz çanağındaki kentlerin stratejilerini birlikte planlamaları yararlı olacak. Turistlere daha zengin tecrübeler sunabilmek için işbirliği yapacak, birçok şehri içeren yeni ürünler, paketler tasarlayacağız. Birbiri ile rekabet ederek değil, birlikte çalışarak kalkınan bir Akdeniz hayal ediyoruz. Bunun sonuçlarını en fazla turizmde göreceğiz. Ortak problemlerimize çözümler üretmek için kentler ağının deneyimlerinden faydalanacağız. İyi uygulamaları birbirimiz ile paylaşarak ortak tanıtım çalışmaları gerçekleştireceğiz. Bu ve benzeri çalışmaların hedefi, kentimiz İzmir’imizde daha nitelikli, kültür ve doğayı önemseyen, kentimizin refahını artıran, devamlılığı mümkün bir turizm sektörü oluşmasıdır.”

“EXPO’YU KAZANACAĞIZ”

İzmir Tarih Projesi kapsamında da gurur duyulacak tarihi değerlerin gün yüzüne çıkartılacağını vurgulayan Tunç Soyer, “Hedef Kemeraltı, Agora, Basmane, Kadifekale’deki değerlerimizi tekrar şehirde yaşayanlar ve ziyaretçiler ile buluşturmaktır.” dedi. İzmir turizminin destinasyon planlamasını üç halkada yapacaklarını söyleyen Soyer, şöyle konuştu:

“Bu halkaların birincisi körfez, ikincisi kent merkezi ve çeperi, üçüncüsü ise il genelindeki kırsal ve tarihi alanlar. Bu üç halkadaki halihazır ve yeni destinasyonları tespit ettikten sonra tümünü birbirine bağlayan güzergahlar ortaya koyacağız. Turizmimizi işte bu destinasyon ve güzergahlar üzerinden şekillendireceğiz. Bunlar dışında kruvaziyer turizminin teşvik edilmesi, İzmir’e doğrudan uçuşların artırılması için girişimlerde bulunulması, sağlık turizminin teşvik edilmesi, kongre turizminin desteklenmesi, gastronomi turizminin çalışılması da planlarımız arasında yer alıyor.”

2006 yılında EXPO 2015 İzmir Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komitesi Genel Sekreterliği görevini yürüten Tunç Soyer, Başkanlığı dönemde EXPO’ya yeniden aday olunacağını da belirterek, “EXPO adaylığı İzmir’e her açıdan katkı yapacak bir süreç olduğu için aday olacağız. Kazanmak için katılacağız ve biliyorum ki kentin elde ettiği tecrübe ve kararlılık ile kazanacağız da.” dedi.

ZENGİN VE ÖZGÜN İÇERİK

10 yıldır İzmir’in kültür ve turizmine katkıda bulunmak için yayın hayatını sürdüren ve İzmir’e mal olan İzmir Kültür ve Turizm Dergisi’nin bu sayısında Tunç Soyer’le yapılan röportajın yanı sıra yine zengin ve özgün bir içerik yer alıyor. İzmirli şair Ünal Ersözlü “Büyülü Semtin Hikayesi: Alsancak”ı, gazeteci, yazar, gezgin Işık Teoman İncirliova yoluyla Tire’ye yaptığı yolculuğu, emekli öğretmen Işık Kavalcı İzmir’e yakın, herkesin gidebileceği yürüyüş parkurlarını İzmir Kültür ve Turizm Dergisi için kaleme aldı. Dergide ayrıca gezgin ruhunuzu, kent sevginizi besleyecek daha pek çok yazı yer alıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.