HABERLER>POLİTİKA
19 Şubat 2019 Salı - 16:46

Soyer'den Dikili çıkarması: İşsiz genç aşsız ev kalmayacak

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, Dikili’de seçim bürosu açılışına katıldı. Coşkulu kalabalık tarafından karşılanan Soyer çarpıcı mesajlar verdi. Soyer, “ İzmir gerçekten kalp gibi. Yürek nasıl kan pompalar, İzmir’de bu coğrafyanın kalbi gibidir. Şimdi İzmir, Türkiye’ye ve dünyaya ne kadar güçlü bir kalp olduğunu gösterecek. O kalp çok güçlü atacak. Onun için aşkla İzmir, başka İzmir diyoruz” dedi. Soyer konuşmasında vatandaşlara "İzmir’de işsiz genç, aşsız ev kalmayacak” sözü verdi.

Soyer den Dikili çıkarması: İşsiz genç aşsız ev kalmayacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer, seçim çalışmaları kapsamında Dikili’ye gitti. Soyer, partisinin Dikili Belediye Başkan Adayı gösterdiği Adil Kırgöz’ün seçim bürosu açılışına katıldı.

Soyer Dikili’de “Aşkla İzmir, Aşkla Tunç Soyer” sloganları ve meşalelerle karşılandı. Seçim bürosu açılışında Soyer dışında, Dikili Belediye Başkan Adayı Adil Kırgöz,  CHP İlçe Başkanı Hasan Altıparmak, Dikili Eski Belediye Başkanı Osman Özgüven ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer de yer aldı.BAŞKA BİR TARIM MÜMKÜN
Konuşmasına “Aşkla İzmir, Başka İzmir dedik” diyerek başlayan Soyer şöyle devam etti:

“Neden başka İzmir? Başından beri Seferihisar’da görev yaparken şunu söyledik. Başka bir dünya mümkün, başka bir hayat, başka bir tarım mümkün. Çocukluğumuzda öğretmenlerimiz bize Türkiye’nin kendi kendine ekonomisi yeten 7 ülkeden biri olduğunu, tahıl ambarı olduğunu öğretti. Ne oldu Allah aşkına? Büyük felaketler, savaşlar mı yaşandı da bu topraklar bereketini kaybetti? Biz, saman, et, buğday, tohum ithal etmeye başladık? Bu tablo bize başka bir tarımın mümkün olduğunu gösterdi. Bu tarla, bu coğrafya, emekli nasırlı eller burada duruyor. Doğru, adil önderlik edeceğiz.  Eğer el ele verirsek bu kaderi değiştireceğiz. Var mısınız el ele vermeye yeni bir hikaye yazmaya? Hep beraber yazacağız. Burada üreten, emekli kadınlarımızı gördüm, heyecanım büyüdü. Hep beraber üreteceğiz, alnımızın terinin karşılığını alacaksınız sizlere söz veriyorum” dedi.DEMOKRASİ VURGUSU YAPTI
“Türkiye’de rejim değişti ve otoriteyi merkezileştiren bir kişinin iki dudağı arasına alan bir rejim başladı”  diyen Soyer, konuşmasında demokrasi vurgusu yaptı.

Soyer, “ İnsanlığın 70 bin yıl boyunca ürettiği en önemli şey demokrasi. Demokrasi demek bir arada yaşamayı başarmak demek. Farklılıklarla bir arada olmayı becermek demek. Refah ve kalkınmanın anahtarıdır demokrasi. Kazakistan, Kırgızistan demokrasi olmadan da kalkınma var. Fakat insanlar mutsuz. Gerçek kalkınma demokrasiyle olur. Biz demokrasiyle büyüyeceğiz. Türkiye çok büyük ekonomik krizle yüz yüz yüze. Adeta bir buzdağı gibi üzerimize geliyor. Bu büyük krizle başa çıkmanın yolu yine demokrasiden geçiyor. Üretmekten, birlik olmaktan geçiyor. Biz bunu Dikili’den, İzmir’den göstereceğiz. Tüm Türkiye bunu anlayacak ve biz buradan öğreteceğiz. Bu gelişme demokrasiyle beraber olduğu zaman, siyaset dilini, kültürünü de İzmir’den başlayarak değiştireceğiz. İzmir, sırtına Türkiye’yi alacak, başka bir dünyaya taşıyacak” diye konuştu.İKTİDARA “GÜNAYDIN” DİYORUM
CHP İzmir Adayı Tunç Soyer, konuşmasında hükümetin bazı illerde başlattığı  ‘tanzim satış’ uygulamasıyla ilgili de konuştu. Soyer, “ Şimdilerde ‘tanzim satış’ diye bir şey başlattılar. 1973 yılında İzmir’de Gültepe Belediye Başkanı Aydın Erten ve sonrasında sosyal demokrat başkanlar TANSAŞ’ı hayata geçirdi. Vatandaşımız ucuz et, meyve, sebze, kömür alabilsin diye... Şimdi sosyal demokrat politikalardan medet umuyorlar. Ben de kendilerine günaydın diyorum, 46 sene sonra günaydın” dedi.

KOCAOĞLU’NUN KIRSALDA YAPTIĞI ÇALIŞMALARI ÖRNEK GÖSTERDİ
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kırsalda yaptığı kalkınma çalışmalarının ülkeye örnek çalışmalar olduğunun altını çizen Soyer, “Aziz başkanımız kırsaldan başlayarak süt aldı, ucuz süt ulaştırmaya başladı. Süt kuzusu projesiyle 134 bin çocuğa süt dağıttı.  Bunu 250 bin çocuğa çıkartsak iyi olmaz mı? Büyükşehir belediyemiz süt alıyor, çiçek alıyor, kooperatiflerden ürün alıp tüketiciye ulaştırıyor. Acaba bunu İzmir’den tüm Ege Bölgesi’ne yaysak, bütün Ege’de üreticiden ürün toplasak ve bunu İzmirli tüketiciyle buluştursak nasıl olur” dedi.

 
MHP İzmir listeleri: AK Parti'ye hangi isimler sunuldu? Kimler kabul edildi?
 
Pınar Karşıyaka'da Zdovc olmadı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
19 Şubat 2019 Salı 21:37

dikil beş yılı daha yitirdi.

Yorumu oyla      6      5  
Merkez 19 Şubat 2019 Salı 21:19

Seferihisar da satmadığın yer kalmadı...

Yorumu oyla      6      5  
izmirli 19 Şubat 2019 Salı 18:45

İzenerjili İzenerji ne kadar zarar ediyor biliyor musun ? Maaşlar eşitlenecekse en az maaş alanda eşitlenir. Bu şirketler belediyeyi iflas ettirecek.

Yorumu oyla      5      5  
izenerji 19 Şubat 2019 Salı 17:08

ilk once personeller arasi esitsizlikleri duzeltelim ayni sirket altinda calisiyoruz ayni parayi alamiyoruz baskan

Yorumu oyla      7      12  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MHP İzmir listeleri: AK Parti'ye hangi isimler sunuldu? Kimler kabul edildi?
Cumhur İttifakı’nda AK Parti ile birlikte yer alan MHP’nin İzmir genelinde ...
İdris Naim Şahin o partiden aday oldu
Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Saadet Partisi'nin Ordu Büyükşehir ...
Cumhur İttifakı'nda 8 ilde adaylar çekildi!
Cumhur İttifakı genişledi, 44 ilde AK Parti, 7 ilde MHP aday gösterdi. ...
 
Buca’da kaos: Nezir gitti Kılıç geldi!
Cumhuriyet Halk Partisi’nin Buca’da aday olarak ilan ettiği Suat Nezir’in ...
İzmir’in 'isyankar pazarcı'sı AK Parti listesinde!
Bayraklı’daki pazar yeri sorunuyla ilgili ilçe belediye binası ve İzmir ...
İYİ Parti’nin Tire listesinde bomba isimler! Eski bakan bile var
Millet İttifakı kapsamında İYİ Parti’nin aday çıkardığı Tire’de belediye ...
 
DSP Genel Başkan Yardımcısı Karakülçe: CHP'nin övündüğü yapıyı biz ördük
DSP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ...
28 ilçede liste tamam: CHP İzmir'in meclis adayları kimler?
CHP'nin 31 Mart yerel seçimleri için İzmir'de oluşturduğu belediye meclis ...
İduğ ekibiyle Bornova'da yola çıktı: Listesinde kimler var?
CHP’nin Bornova Belediye Başkan Adayı Mustafa İduğ meclis üyesi adaylarını ...
 
Filiz SEZER
Filiz SEZER
Etkili fedakârlık ve kayıp milyarlar
Nedim ATİLLA
Nedim ATİLLA
İzmir’in deprem bölgesindeki büyük dayanışması…
Mehmet KARABEL
Mehmet KARABEL
Bu seçimin neden bunca talibi var?
Engin ÖNEN
Engin ÖNEN
İzmir kimin ya da neyin kalesi?
Tayfun MARO
Tayfun MARO
Erkek dediğin öldürür
Cumhur BULUT
Cumhur BULUT
Foça, Tire, Çeşme ve Dikili de MHP diyecektir
Kemal ARI
Kemal ARI
Oyumuz, onurumuz ve özgürlüğümüzdür...
Dr. Berna BRIDGE
Dr. Berna BRIDGE
Diktatör
İhsan Özbelge ÖZDURAN
İhsan Özbelge ÖZDURAN
Sağduyu marifeti ile seçebilmek…
Rifat ÖZER
Rifat ÖZER
Son hafta
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
GAZETE EGE'DE SONSÖZ
KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva