site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Soyer tarih verdi: İzmir’de o gün herkes eline süpürgeyi alacak

Soyer tarih verdi: İzmir’de o gün herkes eline süpürgeyi alacak
26.07.2019
A+
A-

Radyo Ege’de “İzmir Soruyor” programına katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer samimi açıklamalarda bulundu ve 3 Ağustos’ta başlayacak büyük temizlik seferberliği hakkında bilgi verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, Radyo Ege’nin “İzmir Soruyor” programına katıldı. Başkan Soyer, Erhan Gölbey ve Eylem Aslan’ın sunduğu programda 3 Ağustos’ta başlayacak temizlik seferberliğini açıkladı. Soyer, başkan olarak geçirdiği 100 gün ve neden siyaset yaptığıyla ilgili de samimi açıklamalarda bulundu.

TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ BAŞLIYOR
Temizlik seferberliğinin 3 Ağustos’ta İzmir’in 11 metropol ilçesinde başlayacağı müjdesini veren Başkan Tunç Soyer, “Temizliğe herkes katılsın istiyoruz. Bu şehir bizim evimiz. Caddelerinden sokaklarına, evimizin balkonlarından parklarına kadar; böyle bakmamız lazım. Aslında bu farkındalık yaratma, bilinç oluşturma, kültür değişikliği yaratma işi. Temizlik bizim toprağımızda kökümüzde olan bir hikaye. Ama hıza o kadar tutsak olmuşuz ki bu değerleri unutmuşuz. Bugün böyle savrulup gidip birçok değerden uzaklaşmışız. Dünyanın en güzel kentlerinden biri olduğu iddiasını taşıyorsanız temiz olmak zorundasınız. Eğer temiz değilseniz dünyaya anlatacağınız hiçbir şeyiniz yok. Temizlik bu işin ön şartı. Yere izmarit atmamalı, çöpleri ayrıştırmalıyız. Sadece mıntıka temizliği yapmak değil, çöp toplamak değil, bunu yaymak zorundayız. Belediye çalışanları, gönüllüler, çocuklar kadınlar sivil toplum kuruluşları hep birlikte olacağız” dedi.

“NEDEN SİYASET YAPIYORUM?”
Tarım ve siyasetle ilgili soruları da yanıtlayan Başkan Soyer, şöyle konuştu: “Bu coğrafya çok zengin, çok bereketli topraklara sahip. Geçmişte olduğu gibi dünyanın tahıl ambarı olabiliriz; bu mümkün. Ben bir hayal kurmuyorum geçmişte yaşadıklarımızı hatırlatıyorum. İlk olarak üretime çok değer vereceğiz devletin yapmadığı planlamayı yapacağız. İkincisi bunları dünyayla buluşturacağız. Bizim zeytinyağlarımızı alıp şık markalarla dünyaya Akdeniz yağı diye sattıkları zaman insan üzülüyor. Bunu hak etmiyoruz. Siyaseti bu yüzden yapıyorum. Böyle sokak, böyle cadde, böyle yaşam kalitesini hak etmiyoruz. Finlandiya nasıl 50 sene içinde kişi başına düşen gelir seviyesini, bizle aynı noktadayken birden altı misli yükseltmiş? Ne olmuş bu 50 senede? Ne olmuş da bugün bizden altı misli zenginlik yaşıyor? Herkes sormalı ve cevabını öğrenmeli. Cevabı öğrendiğiniz zaman irkiliyorsunuz. Cevap tamamen kötü yönetim, yanlış siyasi tercihler ve yanlış yönetimler. Bu nedenle siyaset yapıyorum. Başka bir İzmir başka bir Türkiye mümkün. Bunu anlamak ve güzel bir vizyon belirlemek gerekiyor. Vizyon ne demek? Vizyon, dağın arakasındaki vahayı görüp, göremeyenleri inandırabilmek demek. Ben dağın arkasındaki vahayı görebiliyorum olağanüstü bir hikaye var orada. Hep beraber el ele kol kola oraya gideceğiz. Hakikaten güzel günler göreceğiz.”

“ZAMAN YETMİYOR”
İlk 100 günün rüzgar gibi geçtiğini ifade eden Başkan Soyer, “100 günde tebrik ziyaretleri Büyükşehir Belediyesi’nin işleyişini kavramaya çalışmam, yapılacak ufak tefek kadro değişiklikleri yani bütün bunlar oldu. Bir yandan da acil dokunulması gereken işlerde vardı; özetle 100 güne çok şey sığdı. Seferihisar’la İzmir arasındaki en büyük fark ne diye sorarsanız, Seferihisar’dayken zaman konusunda çok rahatlık, şimdi zaman yetmiyor. En büyük fark zamanı kullanmada karşıma çıkıyor yoksa bir sürpriz, şaşırtıcı bir şey olmadı. Seferihisar’da zaman çok bolmuş şimdi hiçbir şeye yetmiyor. Çalışma yoğunluğum çok arttı” şeklinde konuştu .

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.