İLKER YAĞCIOĞLU

İLKER YAĞCIOĞLU

Tarihi 24 Nisan 2017

Souza’dan altın kafa

İki takımın piyasa değerini topladığmğızda 237.5 milyon Euro ediyor.
Yani yaklaşık 1 milyar TL. Ama dün gece seyrettiğimiz oyuna bakarsak bu rakamın 10'da 1'inin ancak edebileceğini söyleyebiliriz. Son zamanlarda seyrettiğimiz en keyifsiz derbiydi.
Fenerbahçe maçın büyük bölümünde kaleye gitmeyi hiç düşünmeden oynadı. Advocaat ısrarla son anlara kadar takımını ileriye çıkarmadı. Ancak duraklamalarda Şener'in ortasına taptığı altın kafa vuruşu ile topu ağlara gönderdi ve Hollandalı teknik adamın planları dün gece için tuttu. Kazanan her zaman haklı mıdır bu da tartışılır.
Galatasaray cephesinden bakacak olursak ise bu kadar savunmada kalan rakibini açacak pozisyonları üretemedi.

MORAL DE VERECEKTİR
Maçın kilidini çözmek için gerekli kabiliyete sahip değildiler. Bu yüzden de maç keyifsiz tatsız tutsuz bir hale geldi. İkinci yarıda Galatasaray 60'tan sonra yarı alanda baskı kurdu.
Rodrigiues'le bir net pozisyondan yararlanamayan ev sahibinin başka bir tehlikesi yoktu. Maç boyunca kaleye gitmeyi düşünmüyor gibi gözüken Fenerbahçe, duraklamalarda Souza'nın golüyle maçı kazandı ve sıkıntılı geçen sezonda son derece kritik bir zafer kazanarak taraftarı ile barıştı.
Sarı-Lacivertliler aynı zamanda Şampiyonlar Ligi hedefi için de çok büyük bir adım atmıış oldu. Bundan sonraki haftalarda Galatasaray galibiyetinin morali ile sezona daha umutla bakacak olan Fenerbahçe, ilerleyen haftealarda taraftarını da Kadıköy'e çekecektir.

MAÇIN EN iYiSi JOSEF
Durağan geçen maçta 3 puanı getirdi.

MAÇIN EN KÖTÜSÜ SNEIJDER
Hollandalı yıldız dünkü maçta etkisizdi.