MENÜ

Sosyal yaşamın en büyük özlemi

Abone Ol Google News

Müthiş kabus sürecinde özlediğimiz elbette özgürce sokakta dolaşmak, sevdiklerimizin yanında olmak. Ve ayrıca sağlıklı bir şekilde yaşantımıza devam etmek. Ancak sosyal hayata dair de özlediklerimiz var elbette. Dünya halkının belki de en çok özlemini duyduğu spor dalı futbol. Kıymetini kaybedince anladığımız birçok şey gibi futbolun da kıymetini şimdi şimdi anlıyoruz. Ve her şey normale döndüğünde daha parlak bir futbol yaşantısına kavuşacağımıza inanıyorum. En azından bu süreç bir nefeslenme oldu. Nasıl ki dünyada şu an abuk sabuk şeyler konuşmak yerine herkes virüse ve çarelerine konsantre olduysa bu dönemde biz de sadece şifaya yöneldik. Umarım her şey yolunda gider ve kısa zamanda uygun şartlar oluşur.

Haberin Devamı

Herkes haklı gibi

Liglerin henüz başlaması için erken olduğunun en büyük savunucusu, şampiyonluk adaylarından Sivasspor'un hocası Rıza Çalımbay. Neden kendilerinin görüşlerine hiç başvurulmadığını soruyor ısrarla ve oyunun aktörlerini işaret ediyor. Bu öyle bir dönem ki, Rıza hoca da, futbolcular da, taraftarlar da, yönetenler de, kulüp idarecileri de haklı. O zaman burada en akılcı olan bilimin, yani bilim kurulunun ışığında hareket etmek gibi duruyor. Bu kadar süreci iyi yönetmişken futbol konusunda da doğru kararı vereceklerinden eminim.

Haberin Devamı

Almanya modeli

Almanya Bundesliga ve 1. Ligi, sezona devam etme kararı aldı. Geçtiğimiz günlerde birkaç maçın özetini izleme imkanı buldum. Gerçekten de hatırı sayılır tedbirler alınmış durumda. Almanya gibi virüs kabusunu derinden yaşayan bir ülkenin futbola dönüşte en az hatayı yapacağı varsayımından hareketle Almanya'yı yakından ve tarafsızca, komplekssizce izlemek gerektiği inancındayım.

Yönetim doğru yapıyor

Trabzonspor'da bir grup liglerin bu şekilde tescil edilmesini bekliyor. Şöyle bakacak olursak, ligin bu zamanına kadar doğruları en fazla yapan takımının Bordo-Mavililer olduğunu elbette söyleyebiliriz. Bu zaten puan cetveliyle de sabit. Ancak dediğim gibi diğer takımları da dinlemek, hatta herkesi ikna edebilmek önemli. Fakat Trabzonspor Yönetimi'nin polemiklere girmeden uzaktan izlemesi doğru bir hamle gibi görünüyor.

Şahinkaya da onayladı

Trabzonspor'da 6 şampiyonluk yaşayan futbolculardan Güngör Şahinkaya, verdiği bir röportajda mevcut kadroyu değerlendirmiş. Camianın birçok önde gelen ismi gibi da şuna vurgu yapıyor: Bizim nesilden ve aradan geçen son 10 yıllık dönemden sonra gelen en iyi takım bu takımdır. Bu takımın şampiyon olması lazım...

Buna benzer sözleri neredeyse hangi efsane ile konuşsak kuruyor. Haksız da değiller. Şampiyon olma zorunluluğu bir kenara tabi ama son dönemlerin en iyi takımının yerlisiyle yabancısıyla sahada olduğu kesin.

YORUM YAZ