SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Sosyal Mesafeli Cuma Namazı

0
Güncellendi - 2020-05-31 16:22:54
Sosyal Mesafeli Cuma Namazı
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ibadete bir süre ara verilen camilerde, normalleşme süreci çerçevesinde ilk cuma namazı kılındı.

Malatya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ara verilen cuma namazı yeniden eda edildi.

Valilik tarafından belirlenen camilerde ve belli alanlarda kılınan cuma namazı öncesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.

Cemaatin namaz kılınacağı alanlar önceden işaretlenirken, cami cemaati maske takarak sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde cuma namazını kıldı. Kent merkezinde Sümer Camiinin avlusunda kılınan namazda cemaat alanlara sığmadı. Drone ile havadan görüntülenen cuma namazında sosyal mesafe kurallarına uyulduğu görüldü.

Battalgazi'deki tarihi Ulu Cami'nin yanındaki alanda cemaat, sosyal mesafe kuralına uygun olarak saf düzeni aldı. Maskelerini takan vatandaşlar, uzun bir aradan sonra kurallara uyarak cuma namazını kıldı.

Vatandaşlar, uzun bir aradan sonra cemaatle cuma namazını kıldıklarını belirterek, buruk bir sevinç yaşadıklarını ifade ettiler.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- iha

Eskimalatya Ulucami

Sümer Camii

Yeşilyurt- Çırmıhtı Mihrap

[caption id="attachment_349546" align="alignnone" width="650"] default[/caption]

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Harbi Türk (3 yıl önce)
    Demek ki neymiş namaz kılmaz için bu kadar camiye gerek yokmuş istenirse her yerde kilinabilirmis
    0
    0
    Yanıtla
  • Öğretmen bey (3 yıl önce)Harbi Türk isimli kullanıcı yorumuna
    Demek neymiş kışın ve yağmurlu havaları düşünmek lazımmış. Demek neymiş biraz aklımızı kullanıp her şeye maydanoz olmamak lazımmış.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ne saçmalıyorsun sen , kinini git başka mecralarda kus...
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 yıl önce)
    Ehliyet kontrolü yaparken maske takmayan polisler görüyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Şaban (3 yıl önce)
    Belediye namaza gelene şeker kolonya tutana kadar kaç gün önce ilan edilen cami yanı parkta bir temizlik yapmamış. Rüzgar vardı. Seccadeler uçtu. İzmarite, çöpe sürttük yüzümüzü. Sigara içenlere, çöp atanlara, belediyeye ayrı ayrı dua ettik...
    0
    0
    Yanıtla
  • ELİMDE İMKAN OLSA (3 yıl önce)
    maske takmak cezası var ise ANA CADDELERDEKİ REKLAM PANOLARINA maska takmak gerekli olduğu ilanı asılır takmayana cezası belirtilir ...en azından uyarı levhasını gösterirsin ceza yazarken ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (3 yıl önce)
    Halkın yarısı maske takmadan geziyor ve bütün vatandaşları tehlikeye atıyor merkezde yeterli denetim ve kontrol malesef yok bir kaç defa gördüm polis sadece maskesiz gördüğünde vatandaşa maskeniz yokmu diye soruyor eğer cezai yaptırım uygulanmazsa belliki çok üzüleceğiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (3 yıl önce)
    Yusuf ziya paşa camide sosyal mesafeye uyarak namaz kıldık fakat alan daha once trafiğe kapatılıp yıkanabilirdi sigara izmariti toz içinde namaz kıldık.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bayramc (3 yıl önce)Ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    5dk yürüyüp baska camiye gitseydin Yegenim
    0
    0
    Yanıtla
  • bayramc sadece bir kaç camide izin verildi merkezde .bilmediğimiz işlerde yorum yapmada ustayız
    0
    0
    Yanıtla
  • teşekkür ederim.
    0
    0
    Yanıtla