Sosyal medya yıkıldı, Profesör Sofuoğlu'nun sözleri tartışma yarattı!

Sosyal medya yıkıldı, Profesör Sofuoğlu'nun sözleri tartışma yarattı!

Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun, "Google'ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han'dır" iddiası tartışma yarattı.

Sofuoğlu, Kütahya Belediyesince Hezar Dinari Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Vefatının 100. Yılında Ulu Hakan 2. Abdülhamid Han Konferansı'nda, Osmanlı'nın bıraktığı 'tertemiz miras ve öz geçmişin' bir 'mirasyedi gibi yırtılıp atıldığını' savundu.

Abdülhamid Han'ın, imkansızlıklardan dolayı gidemediği yerlerin fotoğraflarını çektirerek izlediğini anlatan Sofuoğlu, şu iddialarda bulundu:

"Google'ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han'dır. Gidemiyor, ulaşım imkanları yok, gitse sorun olacak payitahtta. Ne yapıyor; fotoğrafını çektiriyor, izliyor. Oradan bir şey üretiyor. Google'ın ilk mucidi bu anlamda Sultan Abdülhamid Han'dır."

"ASLINDA GOOGLE DEĞİL, INSTAGRAM'I İCAT ETTİ"

Tartışmaya katılan Karar yazarı Yıldıray Oğur da, "Bu tarife göre Google'ı değil Instagram'ı bulmuş olması lazım" mesajını paylaştı.

yidaro-go

"GÜLER MİSİN AĞLAR MISIN..."

Habertürk yazarı Sevilay Yılman ise polemiği köşesine şu satırlarla taşıdı:

GOOGLE’IN MUCİDİ ABDÜLHAMİD!

GARİP bir memleketiz vesselam... Her gün bambaşka bir polemikle karşı karşıya kalıyoruz. İlahiyatçı Nurettin Yıldız’ın asansörde halvet meselesini tam sindiremeden başka bir bomba da Sultan Abdülhamid ile ilgili geldi. Güler misin, ağlar mısın denilecek bir açıklama! Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu, “Google’ı kullanan, ilk icat eden Sultan Abdülhamid Han’dır” iddiasında bulunarak Türkiye gündemine oturdu.

Abdülhamid’in imkânsızlıklardan dolayı gidemediği yerlerin fotoğraflarını çektirerek bunları izlediğini ve bir şeyler ürettiğini, dolayısıyla Google’ın ilk mucidi olduğunu savunan Sofuoğlu’nun bu savına ilişkin acayip makaralar yapıldı sosyal medyada. Dün de bir arkadaşım bana, Sofuoğlu’nun bu savına dair fantastik bir görsel yolladı. O kadar ilginçti ki sizinle de paylaşayım istedim...

abdo-bilg