BÜLENT SAYLAM

Sosyal Medya’da bu hafta yine Medya Keşan’a ait sosyal medya hesaplarına ait istatistikî verileri sunup, Medya Keşan’ın Keşan’a ve bölgeye getirdiği yeni bir uygulama olan WhatsApp Haber Hattı hakkında bilgiyi sizlerle paylaşacağız. Bunların yanında www.medyakesan.blogspot.com.tr’den gazetemizin sayfalarını yayınını yeni görünümüyle www.medyakesan.com.tr bünyesine aldık ve gazete okumayı daha zevkli hale getirdik, ayrıca çok sıkça sorulan soruya da buradan açıklık getireceğiz, Medya Keşan mobil uygulamasının akıllı cep telefonlarına nasıl indirileceği ile ilgili de bu yazımızda okuyabilirsiniz.  

WHATSAPP HABER HATTI

İlk önce yeni uygulamamız olan WhatsApp Haber Hattına sırayı vermek isterim çünkü bu uygulamamız da mobil uygulamamız gibi Keşan’da ve bölgede bir ilk. Geçen hafta içinde birçok kurumda ve gazetede bulunan WhatsApp Haber Hattımızı hizmete sunduk. Peki, 0533 147 74 24 nolu WhatsApp Haber Hattımız nedir? Haber değeri taşıyan önemli bir olaya tanık olduğunuza inanıyorsanız çektiğiniz fotoğraf veya görüntüyü Medya Keşan WhatsApp Haber Hattı’na anında bildirebileceksiniz. Bu yeni uygulamamızda amacımız okuyucularımız ile gazetemiz arasında yeni bir iletişim ortamı sağlamak. Böylece sorunları en kolay yoldan Medya Keşan gazetesine ulaştırıp vatandaşın sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm bulmak.  

BU HAFTA SOSYAL MEDYA’DA MEDYA KEŞAN

Bu hafta Keşan’da habercilik adına çok olağanüstü bir durum gelişmedi. Böyle olunca da okurların sosyal medya üzerinden haber tıklama davranışları da aynı oranda oldu. Bu hafta facebook, twitter, instagram ve internet sitemizdeki istatistikler şu şekilde oldu.

Facebook

Bu hafta (12-18 Şubat 2017) Medya Keşan’ın facebook sayfası ile ilgili olarak istatistiklerimiz:

Bu haftaki facebook’un bize verdiği istatistiki bilgilere göre facebook sayfamızdan 31.609 kişiye erişmişiz ve 21.069 gönderiyle de kişiler etkileşimde bulunmuş. Şimdi bu iki verinin ne olduğu ile ilgili olarak şu bilgiyi verirsek verdiğimiz rakamların ne anlama geldiğini anlayabiliriz. İlk veri olan kişiye erişilme verisiyle, hafta içinde Medya Keşan’ın paylaştığı haber, foto gibi gönderilerinin eriştiği kişilerin ve beğenmelerin, yorumların, paylaşımların ve daha fazlasının istatistiğini görebiliyoruz. İkinci veri olan gönderi etkileşiminde ise Medya Keşan facebook sayfasında takipçilerimizin beğenmeler, yorumlar, paylaşımlar ve daha fazlası aracılığıyla Medya Keşan’ın gönderileri ile kaç kez etkileşimde bulunduğu ile ilgili bir istatistiki veri olduğunu görebiliyoruz.

Twitter

Medya Keşan’ın bir diğer sosyal medya hesabı Medya Keşan twitter hesabının istatistikleri işe şöyle oldu:

7 günlük dönemde gün başına 517 görüntülenme alan hesabımızda bu hafta 3,9 bin kişi tweetlerimizi görüntülemiş. 694 takipçimizin olduğu sosyal ağımızda yıl içinde takipçi sayısını 5 bine çıkarmayı planlıyoruz. 5 bin takipçi ile buradaki etkinlik gücümüzü de arttıracağımıza inancımız yüksek. Bu hafta en popüler twetimiz dünya radyo günü nedeniyle Keşan FM’ yapmış olduğumuz ziyaretimizin haberi olan “Gazetemizden Keşan FM’e ziyaret” oldu. İkincisi ise “Gege: İlçe teşkilatı olarak ‘evet’ diyeceğiz” haberi  ve üçüncü haberimiz ise Halk Elinde Hayvan Islahı Proje toplantısı yapıldı” oldu.

Instagram

Sosyal paylaşım siteleri içerisinde en popülerinden biri instagramda 1.305 takipçisi olan Medya Keşan instagramında bu hafta 4854 gösterim yapıldı. “Medya Keşan her yerde!” sloganı ile tüm sosyal paylaşım sitelerinde olmaya, bazı sosyal paylaşım sitelerinde etkinliklerimizi arttırıp burada da Medya Keşan’ın adını duyurmaya devam edeceğiz.

www.medyakesan.com.tr

Bu hafta www.medyakesan.com.tr internet sitemizin google analitycs verileri şu şekilde oldu:

Bu hafta www.medyakesan.com.tr’de 20.523 oturum açılmış, yani şu anlama geliyor, bir kullanıcının web sitemiz, uygulamamız, vb ile aktif olarak etkileşimde bulunduğu zaman aralığı yani ekran görüntülenme sayısı bu hafta gerçekleştirilmiş. 11.905 kullanıcı sayısı verilerimizde oluşmuş bu da şu anlama geliyor, bu hafta içinde 11.905 kişi en az bir oturum açmış, sitemizi ziyaret etmiş. 49.011 sayfa görüntülenmiş yani görüntülenen sayfaların toplam sayısı bu veride ifade edilmiş. Bu haftanın en çok okunanlarını sıralayacak olursak :

1. Aracın çarpıp kaçtığı genç hayatını kaybetti haberi 4375 kez okundu,

2. MHP Keşan İlçe Teşkilatı referandum kararını açıkladı haberi 3932 kez okundu,

3. Yakalanan FETÖ’cü, PKK’lı Ayçil’in ablası çıktı haberi 3811 kez okundu,

4. Özcan: Yollar yenilenecek haberi 2836 kez okundu,

5. WIFI, yayına başladı haberi 2631 kez okundu.

MEDYA KEŞAN MOBİL UYGULAMASI AKILLI TELEFONLARA NASIL İNDİRİLİR?

Medya Keşan 31 Ocak 2017 tarihinde Keşan’da ve bölgede bir ilki gerçekleştirerek Keşan’ın adını dünyanın en prestijli mağazası olan Google Play Store ve Apple Store’a yazdırarak mobil uygulamayı okurlarının hizmetine sunduk. Bize en çok gelen sorulardan birisi olan mobil uygulamanın akıllı cep telefonlarına indirilmesi konusuydu. Bu konuyla ilgili olarak mobil uygulamanın nasıl indirileceğini madde madde buradan size anlatacağız.

Google Play Store’dan indirmek nasıl yapılacak?

1. Telefonunuzda bulunan Apple Store’un App Store uygulamasına dokunun

2. Ara bölümüne Medya Keşan yazın

3. Medya Keşan yazan bölüme dokunun

4. Telefonunuz ekranına Medya Keşan uygulaması çıkacak

5. Yükle butonuna dokunun ücretsiz olarak Medya Keşan uygulamasını indirin.

Apple Store’da indirmek nasıl yapılacak?

1. Telefonunuzda bulunan Google Play Store’un uygulamasına dokunun

2. Ara bölümüne Medya Keşan yazın

3. Medya Keşan yazan bölüme dokunun

4. Telefonunuz ekranına Medya Keşan uygulaması çıkacak

5. Medya Keşan uygulamasının yanındaki indir butonuna dokunun

6. İndir butonu yükle butonuna dönüşecek yükle butonuna dokunun

7. Apple kimliğinizin parolasını girin ve satın al butonuna dokunun ve ücretsiz olarak Medya Keşan uygulamasını indirin.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ