Sosyal Medya Soruşturması Derinleşiyor

Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak'a yönelik sosyal medya üzerinden yapılan iftira ve karalama kampanyası ile alakalı olarak emniyet siber suçlar birimi tarafından özel bir ekibin kurulduğu ve soruşturmanın genişletildiği öğrenildi.

YEREL 20.11.2019 11:07:00 1944 0
Sosyal Medya Soruşturması Derinleşiyor

AK Parti Ceylanpınar Belediye Başkanı Abdullah Aksak'a yönelik bir suç örgütü tarafından sosyal medyada yürütülen karalama ve iftira kampanyasına yönelik emniyet harekete geçti. Sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili bazı kişiler gözaltına alınmıştı. Paylaşımların çokluğu ve organizeli olması dolayısıyla Emniyet Siber Suçlar birimi tarafından paylaşım yapanların tespitinin yapılması amacıyla özel bir ekip kuruldu.

Özel ekibin Belediye Başkanı Abdullah Aksak'ın Şanlıurfa ziyaretinin ardından kurulması ise dikkat çekti.

PAYLAŞIMLARIN ARKASINDA BİR SUÇ ÖRGÜTÜ VAR

Sosyal medyada AK Partili Belediye Başkanı Abdullah Aksak'a yönelik paylaşımların organizeli bir suç örgütü tarafından yapıldığı belirtiliyor. Abdullah Aksak'ın avukatları paylaşım yapan kişi veya kişilerin tespit edilmesi ve bir organizasyonla bu faaliyeti yapmalarının anlaşılması halinde bu kişilerin örgüt üyeliğinden ceza alacaklarını söylediler. Avukatlar soruşturmanın emniyet tarafından derinleştirildiğini dile getirdiler.HABER:Musa KILINÇ