Sosyal medya çalkalanıyor..Türkiye’ye göktaşı düştü mü?.. Çok sayıda şehirden görüldü..

Sosyal medya çalkalanıyor..Türkiye’ye göktaşı düştü mü?.. Çok sayıda şehirden görüldü..

Türkiye’ye göktaşı düştü mü? Soruları vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Sosyal medyada Trabzon’a göktaşı düştüğü iddia edildi. İşte detaylar…

Türkiye’nin bir çok ilinde görülen parıltı şeklindeki aydınlık, vatandaşlara panik yarattı. Göktaşı ve meteor iddiaları gündeme gelirken “göktaşı düştü” şeklindeki ihbarlar üzerine AFAD, UMKE ve Jandarma ekipleri inceleme başlattı. Peki, meteor düşmesi nedir? Göktaşı düşmesi nasıl olur? İşte, Türkiye’de göktaşı düştü iddialarıyla ilgili ayrıntılar…

TÜRKİYE’DE GÖKTAŞI DÜŞTÜ İDDİASI 

Akşam saatlerinde gök yüzünde parlayan bir cismin düştüğü götürüldü. Göktaşı olduğu değerlendirilen cisim Trabzon, Artvin, Malatya, Elazığ, Bingöl,Diyarbakır, Erzurum, Sivas, Tunceli, Erzincan ve Ardahan başta olmak üzere bir çok şehirde göründü. O anı ise Bingöl-Genç karayolunun 8. kilometresinde araçla seyir halinde olan 19 yaşındaki Veysel Sönmez cep telefonu kamerasıyla tesadüfen kaydetti.

Genç ilçesinde haftalık yayın yapan bir gazetede stajyer olarak çalışan Sönmez o anları anlattı. İlçeye dönerken gökyüzünde aleve benzer bir cisim gördüğü belirten Sönmez, daha sonra göktaşı olduğunu öğrendiğini ve Bingöl’e düştüğünü düşündüğü söyledi.

METEOR NEDİR?

Meteor düşmesi olduğu iddia edilen görüntüler ardından “meteor” ve “meteor düşmesi” terimleri tekrar gündeme geldi. Göktaşları bazen Dünya’nın atmosferine girer. Atmosfere giren göktaşlarına meteor denir. Genellikle kum tanesiyle çakıl taşı arasındaki büyüklüklerde olan meteorlar atmosferde yanar.

https://twitter.com/i/status/1265736717635661826

Kaynak : www.hurriyet.com.tr

Yayınlama: 28.05.2020
2.080
A+
A-
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.