2020 yılı itibariyle Sosyal Bilgiler Bölümü, atama bekleyen öğretmen sayısı ile en yüksek yığılma oranına ulaşan alanlardan biri olmuştur.

2012 yılında uygulanmaya başlanan 4+4+4 sistemi ile norm fazlası 2 bin 800 civarında Sınıf Öğretmeni, Sosyal Bilgiler Öğretmenliği adı altında görevlendirilmiştir. Bu da açık bir şekilde gösteriyor ki Yan Alan Uygulaması yeni mağduriyetlere ve haksızlıklara yol açmıştır.

Bunun önüne geçebilmek adına Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinin ders saatlerinin yeniden düzenlenmesi, Vatandaşlık dersinin tekrar 8. sınıf düzeyinde sosyal bilgiler öğretmenleri tarafından okutulması ve 2021 yılı için önceki yıllarda karşılaştığı problemlerin telafisi adına, Milli Eğitim Bakanlığından mağduriyeti kapatacak düzeyde atama kontenjanı talep edilmektedir.

Bir devletin varlığını sürdürmesinin ve yok olmasının en büyük müsebbibi olan; Milletin, Birlik ve Beraberlik bilincini ders kazanımlarında barındıran; bunun yanında Gazi Mustafa Kemal'in "Geçmisini bilmeyen, geleceğine yön veremez" sözünün bizatihi eğitimcileri olan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, geçmişte yapılan düzenlemeler ile yaşadıkları problemleri 2021yılında yukarıda talep edilen düzenlemeler ve atama sayısı ile unutmak istemektedir. Unutulmaması gerekir ki Vatan sevgisi ve Millet bütünlüğü sağlanan bir devletin önünde durabilecek hiç bir engel yoktur.

Atama Bekleyen Sosyal Bilgiler Öğretmenleri