1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. ANKARA

  4. SOS VAKFI Mamak'ta
SOS VAKFI Mamak'ta

SOS VAKFI Mamak'ta

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Mamak ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret etti.

A+A-

Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Mamak ilçesinde yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret etti.

 
SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, Mamak ilçesinde Abidinpaia ve Saime Kadın Mahallerinde yaşayan ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret etti.
 
İlk olarak Abidinpaşa Mahallesinde yaşayan Mualla Pinhan ziyaret edildi. Mualla Hanım sağlık sorunları içerisinde olan ve yatalak durumda olan annesine bakıyor. Eşi tarafından terk edilen Mualla Hanım 2 kızı ve 1 oğlu ile yaşam mücadalesi veriyor.
 
İkinci olarak yine Abidinpaşa Mahallesinde yaşayan Gülhan SARA'yı ziyaret etti. Gülhan Hanım 2 kızı ve 2 torunuyla beraber yaşıyor. Aile. Gülhan Hanım'ın eşinin emekli maaşıyla geçinmeye çalışıyor. Evin büyük kızı olan Ünzile, eşinden şiddet görünce boşanmak zorunda kalmış ve kızı Almina ile babaevine dönüş yapmış. Evde yaşayan torunlardan biri olan Kübra'nın hikayesi ise SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek'i duygulandırdı. Kübra 40 günlük iken annesi tarafından terk edilmiş ve babaannesi Gülhan Hanım tarafından büyütülmüş. 14 yaşında olan ve Judoyla ilgilenen Kübra anne sevgisi görmeden büyümüş. Babası da cezaevinde olan Kübra'nın eğitimi ve hayatıyla babannesi ilgilenmeye çalışıyor. SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, evin başarılı kızları olan Almina ve Kübra için burs verilmesi talimatını verdi.
 
 
Üçüncü olarak Saime Kadın Mahallesinde yaşayan 67 yaşındaki Gülseren Özdur ziyaret edildi. Gülseren Hanım oğlu Hakan ile beraber yaşıyor. Yıllar önce Almanya'da gurbetçi olarak çalışan Gülseren Hanım tüm birikim ve tazminatını Türkiye'ye dönünce kocasına vermiş ve kocası tarafından terk edilmiş. Oğlu Hakan inşaatlarda çalışarak annesine ve eve bakıyorken geçirdiği iş kazası sonucu çalışamaz duruma gelmiş. Ameliyat sonucu beline platin takılan ve ağır işlerde çalışamayan Hakan, hurdacılık yaparak annesine ve eve bakmaya çalışmış. Ancak hurda toplarken ayağına düşen soba sonucunda ayak lifleri zedelenen Hakan, artık çalışacak durumda değil. Gülseren Hanım, babasından kalan aylık ile geçinmeye çalışıyor. Yaşadıkları ev yıkılma tehlikesinde. SOS Vakfı Onursal Başkanı Nevin Gökçek, ailenin yeni bir eve taşınması için talimat verdi ve yeni evin kirasının SOS Vakfı tarafından karşılanacağını söyledi.
Bu haber toplam 1831 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.