'Sör'u işareti

Londra saldırısında çok önemli iddialar ortaya atıldı. Beyaz ve kel kafalı ikinci saldırganın varlığı neredeyse kesinlik kazandı. Saldırıda ölen, Savunma Müsteşarı Sir Michael Fallon’ın koruması Keith Palmer’ın ise parlamento kapısı nöbetini silahsız tutması için özel emir geldiği iddia edildi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 28 Mart 2017 Güncelleme 28 Mart 2017, 02:01
’Sör’u işareti

İÇİNDEKİLER

Londra'da parlamento önünde bu hafta gerçekleştirilen saldırıyla ilgili olarak çok sayıda soru işareti ortaya çıktı. Saldırgan Khalid Masood'un Parlamento bahçesine girmeden iki dakika önce WhatSapp'dan mesaj yazdığı ve ardından bu mesajları sildiği belirtildi. Saldırganın içeri giriş için içeriden birine kapıyı açtırmak amacıyla mesaj yazdığı iddia edildi. Ayrıca BBC muhabiri Daniel Sandford'un olay günü yaptığı yayında "Bir saldırgan siyahi ve elinde bıçak vardı. Polis tarafından vuruldu. Aracın içinden çıkan ikinci kişi beyaz ve kel kafalıydı. Siyah montu vardı. Silah taşıyordu. Yakalandığı iddia ediliyor" demesi de İngiliz basınının gözünden kaçmadı. İngiliz polisi bu açıklamayı göz ardı etse de tanıkların araç içindeki ikinci bir kişiyi anlattığı resmi ifadelere geçti. Ayrıca saldırıda ölen Savunma Müsteşarı Sir Michael Fallon'ın koruması Keith Palmer'ın silahsız bir şekilde nöbet tutması bir diğer soru işaretiydi.

TÜM KAMERALARI KAPATMIŞLAR
Saldırı üzerindeki diğer şüpheler ise olaydan önce yaşananlar oldu. Saldırıdan sadece bir gün önce İngiliz polisinin Thames Nehri boyunca tatbikat yaptığı öğrenildi. Bazı vekillerin rahatsız olduğu söylenerek parlamentonun bahçeden sokağa açılan girişlerindeki silahlı polisler kısa süre önce görevden alınmıştı. Saldırı bölgesindeki tüm sokak kameralarının iki ay önce kapatıldığı belirtildi. Tüm bu ipuçları birleşince Londra saldırısının aslında bir 'false flag' (sahte bayrak) olduğu iddiaları da güçlendi. Bu arada İngiltere İçişleri Bakanı Amber Rudd, saldırgan Khalid Masood'un saldırıdan iki dakika önce WhatsApp'a girmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Rudd, "İstihbarat servislerimizin kriptolu WhatsApp mesajlarına erişimi olmalı" dedi.


SALDIRGAN KHALİD MASOOD



EL ELE MESAJ
Dünyanın tüm renkleri dün Londra'daki saldırının gerçekleştiği Westminster Köprüsü'nde bir araya geldi. Yüzlerce kadın ele tutuşup teröre ve terörü destekleyen üst akıla karşı birlik mesajı verdi.