Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

SORU HIRSIZLIĞINDAN YAKALANDILAR

SORU HIRSIZLIĞINDAN YAKALANDILAR

 

 

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün 2009 yılı Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınav Sorularının sızdırılmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çeşitli suçlardan 13 kişi yakalandı.

18 Şubat 2020 günü Ordu’da görev yapmakta iken 2009 Komiser Yardımcılığı sınavını kazanan 3 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı, bir şüpheli cezaevinde tutuklu olduğundan yakalama yapılamadı. Yakalanan şüpheliler 19 Şubat 2020 günü adliyeye sevk edildi ve 3 şüpheli hakkında adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı kararı verildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütünün 2009 yılı Komiser Yardımcılığına Geçiş Sınav Sorularının sızdırılmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 6 şüpheli şahıs yakalandı.

Yakalanan 4 şüpheli (Samsun, Sivas, Erzurum, Kastamonu) KOM Şube Müdürlüğü görevlilerine teslim edildiler. İki şüpheli SEGBİS yöntemi ile Adliyeye sevk edildi, bir şüpheli Savcılıktan (Hakkari) serbest kaldı, bir şüpheli (Van) hakkında adli kontrol kararı verildi.

Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Amasya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünün FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü içerisinde Adliye Mahrem İmamlarıyla irtibatlı olduğu tespit edilen şahıslara yönelik yürütülen soruşturma kapsamında;

18 Şubat 2020 günü Ordu Adliyesinde Zabıt Katibi olarak çalışan bir şüpheli Altınordu ilçesinde yakalanarak, Amasya Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne teslim edildi.

Ordu KOM Şube Müdürlüğü’nce İçki ve Sigara Kaçakçılığına yönelik yapılan saha çalışmaları neticesinde; 19 Şubat 2020 günü durumundan şüphelenilen bir Gürcistan uyruklu şüphelinin elinde bulunan valizde yapılan aramada; 9 karton(90 paket) gümrük kaçağı sigara, 9 şişe 1 litrelik gümrük kaçağı içki ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak yakalanan şüpheli şahsın işlemlerinden sonra savcılık talimatı ile salıverildi.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Sahte/Kaçak Alkollü içki dağıtımı ve satışına yönelik olarak Ordu genelinde, Polis sorumluluk bölgesinde 22 Şubat 2020 günü 15:00/18:00 saatleri arasında eş zamanlı olarak yapılan operasyon kapsamında; 46 ekip, 146 personelin katılımı ile 116 iş yerinde yapılan aramalarda; iki iş yerinde 29 şişe kaçak/sahte içki ele geçirilerek 2 şüpheli hakkında 5607 SKM suçundan işlem yapıldı. Haber: Dilek TİRYAKİ



  • Perşembe 29.9 ° / 15.3 ° false
  • Cuma 22 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18.1 ° / 10.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı