Şort giydi diye minibüste üniversiteli kıza saldıran Ercan Kızılateş tutuklandı

14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ı darp eden ve serbest bırakılan Ercan Kızılateş tutuklandı.

Yayınlanma: 22.06.2017 - 11:40
Abone Ol google-news

<video:766209>

 

 



Şort giydi diye minibüste üniversiteli kıza saldıran Ercan Kızılateş mahkemeye sevk edildi

14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş'in ifadesi ortaya çıktı.

Kızılateş ifadesinde gerçekleştirdiği saldırıyı 'tahrik oldum' diye savundu. 'Kadınların bu şekilde giyinmesi insanın nefsini tahrik ediyor' diyen Kızılateş bu ifadelerinin ardından bir de genç kızdan şikayetçi oldu.

Tutuklandı

14 Haziran'da Pendik minibüsünde 'Ramazan'da şort giydiği için' üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam'ı darp eden Ercan Kızılateş, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Saldırganın 'vergi kanununa muhalefetten' suçlu bulunduğu ve 3 yıl 9 ay hapis cezası aldığı ve 20 Haziran'da tutuklandığı ortaya çıkmıştı. Kızıltateş hakkında genç kıza yönelik saldırıya ilişkin 'tutuksuz yargılamak üzere serbest bırakılma' kararı çıktı.Serbest bırakılmasının gerekçesi ise  "suçun "basit yaralama" kapsamında kalma ihtimali olarak tutanağa geçti. Ercan Kızılateş çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

<video:765352>

Ercan Kızılateş, ifadesinde şunları söyledi:

"Niyetli olduğum için bayan şahsı ikaz ettim. 'Bayan arkadaşım edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış' dedim. Bayan bunun üzerine 'Sen de o zaman bakma arkadaşım' dedi. 'İnsanlar bazen nefsine hakim olamıyor, sizin bu giyim tarzınız beni tahrik etti' dedim.Elimin tersi ile yalnızca yüzünü ittim. Bunun üzerine bayan ayağa kalkarak saldırıya geçti. Ben yalnızca bayanın bana zarar vermesini engellemek için itekledim. Kamera kayıtlarına bakılırsa benim bayana saldırmadığım ya da darp etmediğim görülecektir." (Hürriyet)

 

MELİSA SAĞLAM'DAN TEPKİ

Saldırıya uğrayan genç kız Ercan Kızılateş'in serbest bırakılmasına sosyal medya hesabından isyan etti.

Sağlam, "Bir de hala konuşuyor utanmaz! Bu zamana kadar adalete kötü bir söz söylemedim, vicdanları olduğunu sandım. Böyle adalete yazıklar olsun!!" diyerek tepkisini dile getirdi. 

 

 

 

MELİSA SAĞLAM SALDIRGANIN KENDİSİNDEN ŞİKAETÇİ OLMASI ÜZERİNE İFADE VERDİ

Pendik'te minibüste saldırıya uğrayan üniversite öğrencisi Asena Melisa Sağlam, saldırgan Ercan Kızılateş'in da şikayetçi olması üzerine ifade vermek için Anadolu Adalet Sarayı'na geldi. Asena Melisa Sağlam, "Şahısın benden şikayetçi olması üzerine ifade vermek için ifade vermeye geldim" dedi.

Olay sırasında hakarette bulunmadığını belirten Sağlam, "Bana onun ettiği hakaretleri baz alırsak benim ona dediğim 'ne yapıyorsun', 'bana nasıl vurursun' oldu" diye konuştu.

Saldırganın serbest bırakılmasını da değerlendiren Melisa Sağlam, "Savcılık itiraz etmiş, biz de itiraz edeceğiz" şeklinde konuştu.

<video:766462>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler