• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Sorma kişinin aslını, sohbetinden bellidir YUNUS KARAKAYA

Sorma kişinin aslını, sohbetinden bellidir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.05.2015, 00:00
Bir kişinin kim olduğunu, soyunu sopunu öğrenmenin bir gereği yoktur. Onu tanımak, karakteri hakkında bilgi edinmek istiyorsan konuşmasına, fikirlerine, inançlarına, hve hareketlerine bak; bu sana yeterli ipuçlarını verir.

CHP'NİN ŞEKERİ
CHP'nin de aslını öğrenmek ve bilmek istiyorsanız öncelikle söylemlerine iyi bakmak lazım. Sosyal Devlet anlayışı çerçevesinde yardıma muhtaç ailelere yapılan yardımları siyasi malzeme haline getiren CHP'liler, şimdi seçmenlerin gönlünü şekerle yapmaya başlamış. Seçmenlere küçük bir kutu içinde şeker gönderen CHP'li yöneticiler oy istemeye başlaması ne garip değil mi?


FUAR AÇILIŞINDA CHP BAYRAĞI

CHP'nin garipliklerine bir örnek de 1940'lı yıllardan verelim. İzmir Ticaret Odası'nın yayınları arasında yer alan "Cama Yazılan Tarih" kitabını incelediğim sırada Foto Cemal'in 1940 yılında İzmir Fuarı'nın açılışı sırasında çekilen bir fotoğraf dikkatimi çekti. 1940'lı yıllarda İzmir Fuarı'nın o zamanki ismi "İnönü " şimdiki ismi "9 Eylül" olan kapısında fuara katılan ülkelerin bayraklarının yanı sıra Türk Bayrağı'nın yanında CHP bayrağının dalgalanması daha doğrusu bir parti bayrağının dalgalanması normal mi? Tabi o dönemler CHP'nin tek parti olduğu dönemler bunun da özellikle altını çizmek isterim. Şimdi buna benzer bir olayı Ak Parti yapsa ne derler acaba CHP'liler?


BAKAN BİLEREK YAZMIŞ

Salı günkü yazımda CHP İzmir Milletvekili Av. Murat Bakan'ın "Astsubay" yerine "Assubay" yazmasını eleştirmiştim. Sayın Murat Bakan, kendisinin özellikle "Assubay" yazdığını belirterek nedenini ise şu sözlerle açıkladı; "Ben yazılarımda 'as subay' yazıyorum. Nedeni ise, Türkçe dil uyumu ve imla kuralları. Malumunuz olduğu gibi, Türkçe'de üç sessiz harf bir arada kullanılmaz. Bunun sonucu olarak, astteğmen yerine asteğmen, üstteğmen yerine üsteğmen, astbaşkan yerine asbaşkan der ve yazılarda bu kurala uyarız.
Türk Dil Kurumu'na baskı yapıldı ve 1980 öncesi imla kılavuzlarında yazan assubay kelimesi astsubay olarak değiştirildi. Yani Türkçe ses uyumu ve dil kuralları hiçe sayıldı, emir demiri kesti. (Çünkü TDK bize konuyu bilimsel olarak açıklamak yerine 'teamüller gereği bu şekilde yazılıyor' yanıtını verdiler)"

Evi ev eden avrat, Yurdu şen eden devlet

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu bir koldan, Eşi Hatice Eroğlu kadın kollarıyla birlikte diğer koldan Ak Parti'nin İzmir'de oylarını artırmak için var güçleriyle çalışıyor. Eee atalarımız boşuna "Evi ev eden avrat, yurdu şen eden devlet" diye söylememiş. Bir ülkeyi mutlu etmek nasıl ki yönetenlerin elindeyse, bir evi yaşanır kılmak da kadının elindedir. Bir evin temizliğini, güzelliğini, rahatlığını, ekonomik düzenini sağlayan ve orada mutlu bir yaşayış havası verende kadındır. Yurdun şen ve bayındır olmasını sağlayan devlettir. Hatice Hanım eşinin İzmir için büyük bir şans olduğunu dile getirirken, Veysel Bey'in yaptıklarını da büyük bir gururla anlatıyor. Hatice Eroğlu, "Bu seçimde Türkiye'nin en çalışkan bakanlarından bir tanesi Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İzmir'i kurtarmaya geliyor" sözleriyle Bakan Eroğlu'na olan güvenini de belirtiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA