Havayolları´ndan yapılan açıklamada şöyle denildi: "Yurtiçinde ve dışında 80 farklı noktaya hizmet veren Türkiye'nin ilk ve tek bölgesel havayolu şirketi olan Borajet Havayolları SBK Holding bünyesine devredilmesinin ardından dünyanın en büyük havalimanlarından biri olacak İstanbul 3. Havalimanı'na çok daha güçlü olarak hizmet verme hazırlığını sürdürmektedir.

[old_news_related_template title="Borajet seferlerini durdurdu" desc="İflas bayrağını çektiği iddia edilen Borajet tüm uçuşları iptal etti. Şirketin yetkili acentesinin verdiği bilgiye göre 28 nisana kadar olan tüm seferler iptal edildi. Bu tarihlerde bileti olanların Borajet’i arayıp iade talep etmesi gerektiği belirtildi. Ancak havayolunun internet sitesinde yer alan telefon numaralarından hiçbir yetkiliye ulaşılamıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/04/basliksiz-1-370.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2017/ekonomi/borajet-seferlerini-durdurdu-1811528/"]

Borajet Havayolları yeniden yapılanma çalışmaları neticesinde filosunda aktif olarak bulunan 10 adet uçağın 6'sının teknik arıza ve parça eksikliğinden dolayı uzun süredir yerde kalması sebebiyle oluşan teknik sorunların giderilerek uçulabilir duruma gelmesi uzun süre alacağından dolayı, müşteri mağduriyeti ve ticari itibar göz önüne alınarak filonun yenilenip yeni uçuş rotalarının ve planlamaların yapılması için uçuşlarına geçici bir süre ara vermiştir"

400 ÇALIŞAN İŞTEN ÇIKARILIYOR


Uçuşlarını bugün durdurduğunu açıklayan Borajet, havayolunda çalışan pilot, kabin memuru ve genel müdürlükte 550 çalışanın yaklaşık 400'ünün işten çıkarılması bekleniyor. Çalışanlara tazminatların zamanında ödeneceği bildirilirken bu operasyonun kısa süre içinde gerçekleştirileceği öğrenildi. Havayolunun filosunda 6´sı yedek parça bekleyen toplam 10 yolcu uçağının yanı sıra iki adet de özel jet bulunuyor. Plana göre, Embraer 190 serisi yolcu uçakları, finansal kiralama şirketlerine iade edilecek. Ancak finansal kiralama şirketleri, bu uçakları borçları ödenip ve uçabilir duruma getirilip teslim edilmesini istiyor.

1 HAZİRAN SONRASI İÇİN YENİ DUYURU YAPILACAK


Öte yandan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü de Borajet'in uçuşlarına ilişkin yaptığı açıklamada 1 Haziran tarihine kadar olan uçuşların THY ve Anadolujet aracılığıyla gerçekleştirileceğini söyledi. 1 Haziran sonrası uçuşlar için yeni bir duyuru yapılacağı belirtildi.

YALÇIN AYASLI TARAFINDAN KURULDU


ABD´de yaşayan Yalçın Ayaslı tarafından kuruluan havayolu, operasyonuna önce pervaneli ATR72 tipi uçaklarla başlamıştı. Şirket, 4 yıl önce Embraer 190 serisi uçaklara geçti. Ayaslı geçen yıl sonunda Borajet´i 260 milyon dolara SBK Holding´e sattı. Satış sonrasında havayolu şirketi yönetim değişikliğine gitmişti.

DHA