Gazete Vatan Logo

Musul Havalimanı DEAŞ'tan alındı!

Operasyonun beşinci gününde hayati önemdeki havalimanı DEAŞ'tan kurtarıldı. Havalimanı'ndaki kontrol Irak güçlerinin eline geçti...

Musul Havalimanı DEAŞ'tan alındı!

Musul'dan son dakika haberleri gelmeye devam ediyor...

Irak güvenlik güçlerinin, terör örgütü DEAŞ'ın elinde tuttuğu Musul kent merkezinin batısında yer alan Musul Uluslararası Havalimanı'nı geri almak için operasyon başlattığı bildirilmişti.

Associated Press (AP) bir Iraklı yetkilinin, Federal polis teşkilatının Musul Uluslararası Havaalanı'na girip pistin kontrolünü ele geçirdiğini bildirmişti.

Hayati konumdaki Musul Uluslararası Havalimanı'na başlatılan taarruzda saatler sonra sonuç alındı. Havalimanının DEAŞ'tan temizlendiği ve Irak güçlerinin kontrolü ele geçirdiği belirtildi.

OPERASYONA 60 BİN ASKER KATILIYOR
Irak Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçaklarının da operasyona destek verdiği belirtildi. Askeri kaynaklar, söz konusu operasyona üç cepheden yaklaşık 60 bin Irak askerinin katıldığını kaydediyor.
PİSTLERİ BETON BLOKLARLA KAPATTILAR
Terör örgütü, Haziran 2014'ten bu yana elinde tuttuğu havalimanında hava indirmelerini engellemek için pistleri beton bloklarla aylar önce kapatmıştı.
KRİTİK NOKTA
Terör örgütü DEAŞ'ın kontrolünde bulunan Musul Havalimanı ve yakınındaki üssün Irak tarafından geri alınması operasyon açısından büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı