Gündem

Son dakika Türk gemisi korsanlar tarafından kaçırıldı! Ölü ve yaralılar var

Son dakika Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında tamamı Türk mürettebat olan Liberya bayraklı M/V Mozart adlı gemi silahlı korsanlar tarafından kaçırıldı.

19 TÜRK VATANDAŞINDAN OLUŞAN MÜRETTEBAT DOLU GEMİ KAÇIRILDI

Batı Afrika ülkesi Gine açıklarında, Sao Tome’nin 100 deniz mili kuzeybatısında  Nijeryalı korsanlar tarafından kaçırılan gemide 19 Türk mürettebat olduğu bildirildi.

0x0-son-dakika-atlas-okyanusunda-turk-gemisine-korsan-saldirisi-1611428620998.jpg

15 KİŞİ ZORLA GÖTÜRÜLDÜ

Geminin Nijerya’nın Lagos kentinden Güney Afrika’nın Cape Town kentine gitmek üzere yola çıktığı öğrenilirken ilk belirlemelere göre, Boden isimli Türk şirketine ait geminin mürettebatından 15 kişinin zorla götürüldüğü ve 4. Kaptan Furkan Yaren radar hariç tüm kabloların söküldüğünü ve korsanlar tarafından kendisine verilen rotada seyrettiklerini açıkladı.

2. MÜHENDİS ÖLDÜRÜLDÜ

Yaren, 2. mühendis Farman Ismayılov’un ise öldürüldüğünü aktarırken Nijeryalı korsanların pazarlık için haber beklediği de ulaşılan bilgiler arasında yer aldı.

Gemi mürettebatında yer alan mühendislerden biri olan Süha Tatlıgül’ün teröristlerin baskını sırasında makine dairesine saklandığı ve bu nedenle durumunun iyi olduğu öğrenildi. Tatlıgül’ün, şunları söylediği öğrenildi:

“Ben iyiyim. Yağcı ve 4’ncü kat yaralı. Makine dairesine saklanmıştım, bulamadılar.”

AYRINTILAR GELİYOR…