Son dakika: Elazığ'da deprem! Son bilanço açıklandı

Son dakika haberi: Elazığ'da 20:55'te 6.8 büyüklüğünde ve 21:08'te 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şiddetli deprem Diyarbakır başta olmak üzere Batman, Şanlıurfa ve Mardin'de de hissedildi. Depremin ardından açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. AFAD depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 22'ye yükseldiğini açıkladı.

GİRİŞ 25.01.2020 07:45 GÜNCELLEME 25.01.2020 17:49
Bu Habere 368 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 6,8 büyüklüğünde şiddetli bir deprem meydana geldi. Başta Diyarbakır olmak üzere Malatya Pütürge, Mardin, Kayseri, Erzincan ve birçok ilde daha hissedildi. Depremde şu ana kadar 22 kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

ELAZIĞ'DAKİ DEPREMLE İLGİLİ SON DAKİKA GELİŞMELERİ

16:40 Elazığ'ın Mustafa Paşa Mahallesi'nde depremde yıkılan binanın enkazından bir kadın 19 saat sonra sağ çıkarıldı.

16:20: AFAD enkaz altından kurtarılan kişi sayısının 42'ye yükseldiğini duyurdu.

11:06 İçişleri Bakanı Soylu: (Elazığ Mustafa Paşa Mahallesi'nde çöken bina) Enkazdan dört ses duyduk, biri kurtuldu, üçünü kurtarmaya çalışıyoruz.

10:31 Enkazdan çıkarılan 12 yaşındaki Miraç kaldırıldığı hastanede vefat etti. 

10:12  Bakan Turhan: "Deprem bölgesinde iletişim ve ulaşım ile ilgili tüm birimlerimiz teyakkuz halinde, ulaşımı engelleyecek bir durum söz konusu değil."

10:06 - AFAD, Elazığ'da meydana gelen depremde 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 1030 kişinin yaralandığını açıkladı.

09:47 - Elazığ merkez Mustafa Paşa Mahallesi'nde enkaz altından 13 saat sonra bir kişi sağ çıkarıldı.

09: 07Sivrice'de 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi

08:00  AFAD: "Biri Elazığ merkezde biri Maden ilçesine bağlı Gezin'de olmak üzere iki kişi daha enkaz altından kurtarıldı"

07: 58 AFAD: Depremde ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi, yaralı sayısı 1015

07: 21 Bölgede artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor. Elazığ Sivrice'de 3.5 şiddetinde deprem meydana geldi.

07:03 Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,  AFAD ekipleri, Jandarma Arama Kurtarma Timleri ile Sağlık Bakanlığı personelini ve ihtiyaç duyulan malzemeleri taşıyan 9'uncu nakliye uçağının bölgeye intikal ettiği bildirildi.

06:25 AFAD: Elazığ'da meydana gelen #deprem sonrası şu ana kadar bölgeye 1097 arama kurtarma personeli ve 219 araç sevk edilmiştir. Bölgeye ayrıca toplamda 8.565 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 17.218 yatak ve 31.227 battaniye sevk edilmiştir.

06:21  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: "Tüm imkanlarımızla seferber olmuş durumdayız. İlk dakikadan itibaren Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları açık ve nettir. İnşallah yaralarımızı el birliğiyle saracağız ve burada karşı karşıya kalınan durumları el birliğiyle gidereceğiz. Şu anda Malatya'da enkaz altında hiç kimse yok"

03.17 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili, vatandaşların yakınlarına ulaşmak için 184 hattını arayarak bilgi alabileceklerini söyledi. 

03.09 AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasında, "Elazığ’da 13, Malatya’da 4, Diyarbakır’da 1, toplamda 18 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Hastaneye başvuran vatandaş sayısı 651’dir" denildi.

03.01 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından 968 arama kurtarma personeli ve 182 aracın bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

02.37 Cumhurbaşkanlığı'nın Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesine ulaştırılmak istenen yardımların 0 312 258 2323 numaralı telefon aranarak AFAD koordinesinde ulaştırılması önem arz etmektedir." ifadeleri yer aldı.

01.34: Sağlık Bakanı Koca: Elazığ'da 13, Malatya'da 5 kişi hayatını kaybetti.

01.03: Malatya Belediye Başkanı Selahattin Gürkan: Bizzat depremin enkaz altında kalan vatandaşlarımızın olduğu bölgeye intikal ettik. Ekiplerimiz çalışıyor. Temennimiz enkaz altından canlı çıkmaları. 

00.52: Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazından 2 kişi sağ çıkarıldı.

00. 25: Cumhurbaşkanı Erdoğan: Elazığ’da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlarımız gerekli tüm tedbirleri almaktadır. 

00.15: Elazığ Belediyesi: Tüm vatandaşlarımızın dikkatine gerekli kan ihtiyacı giderilmiştir.

00.06: AFAD: "İlk belirlemelere göre Elazığ'da 8 kişi hayatını kaybetmiş, 12 kişi yaralanmış, Malatya’da 6 kişi hayatını kaybetmiş, 45 kişi yaralanmıştır."

23.45: AFAD 23.45'te 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini duyurdu.

KANDİLLİ 6,8 OLARAK AÇIKLADI

Son depremin ardından Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünü 6,8 olarak belirledi. Deprem yerin 10,0 km derinliğinde meydana geldi.

AFAD: 40'IN ÜZERİNDE ARTÇI MEYDANA GELDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Elazığ'ın Sivrice ilçesinde saat 22.29'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 40'tan fazla artçı depremin kaydedildiğini açıkladı.

Açıklamada, "Bu depremden sonra 22.29'a kadar geçen zamanda, büyüklükleri 2,7 ile 5,4 arasında değişen 40'tan fazla artçı deprem kaydedilmiştir." ifadeleri kullanıldı. 

Depremin ardından AFAD'dan çok önemli uyarılar

BAKAN SOYLU ACI HABERİ VERDİ

 Son dakika: İçişleri Bakanı Soylu, 6.8 büyüklüğündeki depremde Malatya'da 5, Elazığ'da 13 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı. Soylu, son bilgilere göre Malatya'da depremden etkilenen bölgelerde göçük altında kimsenin olmadığını bildirdi. İçişleri Bakanı Soylu, Elazığ'da 30 vatandaşı arama-kurtarma çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Soylu, Elazığ'da 405, Malatya'da 148 vatandaşın yaralanarak hastanelere getirildiğini veya geldiğini bildirdi. Malatya'da 5 spor tesisi, 15 okul, 2 kütüphane, 7 pansiyon ve tüm kamu misafirhaneleri depremden etkilenen vatandaşların hizmetine açıldı.

Soylu, sosyal medyadan asılsız paylaşımlarla vatandaşları provoke edenler hakkında yasal işlem yapılacağını bildirdi.

BAKAN KOCA: 2'Sİ KALP KRİZİNDEN TOPLAM 18 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde merkezde 8, Sivrice'de 2, Gezin'de 1 kişi hayatını kaybettiğini belirtti. Bakan Koca, "Ayrıca 2 kişi de kalp krizi geçirdi. Yani toplam 13 vatandaşımız hayatını kaybetti. Malatya'da ise 5 vatandaşımız hayatını kaybetti" dedi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise "Elazığ Sivrice ilçemizde 5 binamız yıkık. Malatya Doğanyol'da da 25 binamızın yıkık olduğunun tespitini yaptık" diye konuştu.

BAKANLAR AFET BÖLGESİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

MALATYA VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Malatya Valisi Aydın Baruş: "Deprem nedeniyle evlerine giremeyen vatandaşlarımız için tüm okullar açık durumdadır. Vatandaşlarımız okullara gidebilir. Yetkililer dışında yapılacak açıklamalara lütfen itibar edilmesin."

 

Depremzedelere çağrı yapıldı! "Dev alan hizmete açıldı"

SEFERBERLİK

Konya AFAD 3 araç 12 personel Konya İtfaiye 3 araç 12 personel Konya İl sağlık müdürlüğü  6 araç 22 personel ile Elazığ a gitmek üzere yola çıktı.

Genel Kurmay Başkanlığı ve Konya AFAD işbirliği ile şuan ekiplerimiz uçakla hızlı bir şekilde intikal etmek için ekiplerimiz yola çıkmıştır

Depremin ardından ülkelerden peş peşe mesajlar: Yardıma hazırız

TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA

TBMM Başkanı Şentop: "Elazığ Sivrice merkezli depremden etkilenen bütün illerimizdeki vatandaşlarımıza, Türkiye'ye geçmiş olsun. Deprem sonrasında bölgede tespit ve çalışmalar, ilgili tüm kuruluşlarımız tarafından süratle yürütülmektedir. Can kaybının artmaması en büyük temennimiz." şeklinde konuştu.

DEPREMİN ARDINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

AFAD: YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Son dakika: 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, açıklamalarda bulundu. Güllüoğlu, "Ekiplerimiz bir yıkım var mı, enkaz altında olan var mı, incelemelere başladı. Yakından takip ediyoruz. Ekiplerimiz saha çalışmalarını yürütüyor. Sivrice'deki deprem yerin 7 kilometre derinliğinde gerçekleşti" dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN HELİKOPTER DESTEĞİ

Elazığ’daki deprem sonrası Millî Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığında kriz masaları oluşturuldu. TSK’ya ait 1 helikopter, kurtarma ekibi, 1 ANKA bölgede görevlendirildi. 8 adet nakliye uçağının da bölgeye uçuşu planlandı.

Son dakika | MSB, deprem bölgesine uçak ve helikopter desteği sağladı

AKAR'DAN DEPREM AÇIKLAMASI

Son dakika: Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklama yaptı, "İl merkezi ve askeri tesislerden olumsuz bir haber yok" dedi.

FAHRETTİN ALTUN: DEVLETİMİZ TÜM KURUMLARIYLA TAKİPTE

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, depremin ardından,"Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun! Devletimiz ilgili tüm kurumlarıyla olayın takipçisidir, vatandaşlarımızın emniyeti, can güvenliği önceliğimizdir. Allah milletimizi her daim korusun, kollasın!" açıklamasında bulundu.

Şiddetli depreme canlı yayında yakalandılar

VATANDAŞLAR SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Elazığ’daki 6,8’lik deprem Siirt’te de hissedildi. Depremi hisseden vatandaşlar sokağa döküldü.

Siirt kent merkezi ve ilçelerinde hissedilen deprem nedeniyle, Siirt’te vatandaşlar sokağa döküldü. Elazığ’da yaşanan 6,8 şiddetindeki deprem, Siirt’te korkuya neden oldu. Deprem nedeniyle panik yaşayan vatandaşlar, kendilerini sokağa attı. Depremin paniğini yaşayan bazı vatandaşlar ise kucaklarındaki bebeklerle evlerine girmeyerek, korku dolu bekleyişlerini sürdürdü.

Son dakika haberi! Elazığ'da yaşanan deprem çevre illerde de çok şiddetli şekilde hissedildi. Vatandaşlar deprem anında sokağa döküldü.

ELAZIĞ'DA 6 KATLI BİNA ÇÖKTÜ

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6,8 şiddetindeki depremden, Maden ilçesine bağlı Gezin Beldesi de etkilendi. Beldedeki 6 katlı bir bina yerle bir oldu. Enkazın altında 4 kişinin olduğu tahmin ediliyor. Binanın deprem öncesinde boşaltılmış olup olmadığı henüz bilinmiyor. Ekiplerin enkaz altındaki vatandaşları kurtarma çalışmaları ise devam ediyor.

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin köyünde çöken binanın enkazından 2 kişi sağ çıkarıldı.

KOCAELİ, SAKARYA VE BOLU'DAN KURTARMA EKİPLERİ YÖNLENDİRİLDİ

AFAD Kocaeli İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan depremin hemen ardından ekiplerin organize olduğu belirtildi. 

AFAD Başkanlığının talimatıyla 2 arama kurtarma ekibinin yola çıktığı aktarılan açıklamada ekiplerin, İstanbul, Bursa ve Sakarya'dan ekiplerle İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kargo uçağıyla deprem bölgesine gideceği bilgisine yer verildi.

Bu arada Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, 2 tam teçhizatlı araç ve 30 uzman personeli hazırda beklettiği, ihtiyaç olması durumunda bölgeye sevk edeceği, İzmit Belediyesi bünyesindeki arama kurtarma ekiplerinin de hazırlıklarını tamamladığı kaydedildi.  

(AYRINTILAR GELİYOR...)

 

 

YORUMLAR 368
  • misafirim 4 yıl önce Şikayet Et
    çadır yok, bundan sonra çadır yok perefabrik gelişmemiş ülkelerde çadır var kızılay hala konik çadır imal ediyor edep yahu aşın modern çadır yapın içindekileri koruyacak nerdeeee onu bile beceremiyorlar onun için perefabrik yaşan mobil evler yapılsın çadırdan uzak durun -12 -15 de çadır öldürür
    Cevapla
  • M.YÜCE( Emekli) 4 yıl önce Şikayet Et
    Milletimizin başı sağ olsun; ALLAH Milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Böyle acılar bir daha vermesin İNŞA ALLAH.
    Cevapla
  • ayna 4 yıl önce Şikayet Et
    Sağlam bina hala yapılamıyor maalesef, inşaatları denetleyenler de cezalandırılsın.
    Cevapla
  • Ifıfofk 4 yıl önce Şikayet Et
    Dün evlerinde oturan insanlar şuan evşerinde değil Dün yaşayan insanlar şuan yaşamıyor
    Cevapla
  • Necati 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende gaz borcunu ödeyemedim gazım kesik asgari ucret aliyorum sayin buyuklerimiz biz asgari ucretlilere yardim edin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti