Gündem

Son dakika şehirlerarası yolculuk kısıtlamasının detayları açıklandı!

İçişleri Bakanlığı’nın hazırlamış olduğu koronavirüs genelgesine göre şehirler arası otobüs seyahati artık valilik iznine bağlandı. Saat 17.00’den sonra valilik izni alamayan vatandaşlar, izin alana kadar bulundukları ilde kalacak. Aynı zamanda tedavi için farklı bir ile sevk edilenler, ağır hasta olanlar, birinci derece yakını vefat edenler ve bulundukları ilde kalacak yeri olmayan kişiler, Seyahat İzin Kurulu’nun iznine tabi olacaklar.

SAAT 17.00’DE BAŞLIYOR

Açıklanan genelgeye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine uyarak, şehirler arası seyahatlere kısıtlama getirdi. Artık 28 Mart saat 17.00 itibariyle seyahatler valiliğin iznine bağlı olacak.

Bu tür bir kısıtlamanın gelmesindeki temel amaç, vatandaşları bulundukları şehirde kalmalarını sağlamak. Tedavi sebebiyle farklı bir şehre sevk edilenler, hastalık durumu ağır olanlar, birinci derece yakınlarını kaybedenler ve şehre son 15 gün içerisinde gelip kalacak yeri olmayan vatandaşlar, valilik izni ile hareket edebilecek.

Son dakika şehirlerarası yolculuk kısıtlamasının detayları açıklandı!

OTOGARLARDA DURACAKLAR

Belirlenen esaslar çerçevesinde, şehirler arası seferleri gerçekleştiren otobüsler sadece il otogarlarında durabilecek. Otobüs içerisindeki yolcu sayısı, koltuklar arasında boşluk olacak şekilde olacak. Otobüs firmaları, yolcularına şehir içinde servis hizmeti vermeyecek. Otobüslerin durdukları yerler hijyen kuralları çerçevesinde sürekli denetlenecek.

SAĞLIK KONTROLLERİ YAPILMAYA DEVAM EDİLECEK

Yolculuk valilik izni ile seyahat edebilecek. Seyahat eden yolcuların sağlık durumları, seyahatin başına ve sonunda kontrol edilecek. Bu amaçla, otogar çıkışlarına sağlık noktaları kurulacak. Bütün yolcular sağlık taramasından geçtikten sonra otobüs hareket edecek.

Otobüste seyahat eden bütün yolcuların isim, soy isim, telefon ve adres gibi önemli bilgileri valiliklere ulaştırılacak.

İl değiştirecek olan yolcuların bilgi önceden il girişindeki kontrol noktalarına verilecek. Bu kapsamda yolcular burada da kontrolden geçecek. Karantina şüphesi olan yolcular, 14 gün boyunca kontrol altında tutulacak. Evde karantinada kalması gereken yolcular, sürekli kontrol edilecek.

Tüm yolcuların ve personellerin bu kontrolden geçmesi sağlanarak, koronavirüsün şehirden şehre bulaşması önlenecek.

Son dakika şehirlerarası yolculuk kısıtlamasının detayları açıklandı!

ALINAN YENİ TEDBİRLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam saatlerinde koronavirüs kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. Yeni tedbir paketinin içeriği şu şekilde:

  • Şehirler arası seyahat edecek yolcular, valiliklerden izin alacak.
  • Kamuda olduğu gibi özel sektördeki vatandaşlar için de esnek çalışma saatleri olacak.
  • Toplu taşıma araçlarında, vatandaşlar seyrek olarak oturacak.
  • Askerler celp ve terhis dönemlerinde 14 gün karantina kuralına uyacaklar.
  • Yurt dışı uçuşlar tamamen bitirildi.
  • Piknik alanları hafta sonu kapalı olacak. Hafta içi de toplu olarak bir araya gelip oturmak yasak.
  • Bütün illerde valiler gerekli tedbirleri alacak ve ilave tedbir koyabilecekler.
  • Bütün illerde Pandemi Kurulu oluşturulacak.