Sağlık'ta üç başlı yönetimi değiştirme hazırlığı yapılıyor

Genel Seçimler sonrası hayata geçirilmesi planlanıp ertelenen teşkilat yasasının referandum sonrası değiştirilmesi gündemde

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Şubat 2017 00:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık'ta üç başlı yönetimi değiştirme hazırlığı yapılıyor

Sağlık Bakanlığının özelikle Taşra teşkilatı personelinin çalışma yapısını yakından ilgilendiren bu sistemsel değişikliklerin Referandum sonrası yaz aylarında hayata geçirilmesi planlanıyor. Bu değişiklikle Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşları taşra teşkilatının etkili hale getirilmesi amaçlanmakta.

Peki bu değişiklikler hangi ana başlıklar altında olacak onlara değinelim?

- Türkiye'nin 81 ilinin gerek il sağlık müdürü gerekse Halk Sağlığı Müdürleri sözleşmeli statüye geçirilerek.
- Halk Sağlığı Genel Sekreterliği oluşturulacak
- Halk Sağlığı Genel Sekreterliklerine bağlı İzleme ve Değerlendirme Başkanlığı, Toplum Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Aile Hekimliği Başkanlığı olmak üzere 3 adet başkanlık kurulacak, bu başkanlıklarda tıpkı Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliklerinde olduğu gibi sözleşmeleri uzmanlar görevlendirilecek.
- Şu an 88 adet olan Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterlikleri sayısı da 100'e çıkarılacak.

Yine İl Sağlık Müdürlükleri görevlerinin önemli bir kısmı Halk Sağlığı Genel Sekreterliklerine verilecek; ilçe sağlık müdürlükleri kaldırılarak ilçe düzeyinde tek bir yapıya geçilerek ilçe halk sağlığı müdürlükleri kurulacak.

İl Sağlık Müdürlükleri ilde strateji belirleme, koordinasyon, planlama, izleme ve değerlendirme misyonu üstlenecek.

Bu düzenlemeler illerde üç başlı yönetimin getirdiği olumsuzluklara merhem olacak mı, taşra teşkilatında yöneticilerin hemen hemen tamamının sözleşmeli olarak görevlendirmesi nasıl etki edecek merak konusu oluşturmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber