Son dakika! Pompeo: Türkiye'ye yatırımlar kaldırılabilir

Son dakika! Pompeo: Türkiye'ye yatırımlar kaldırılabilir

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, Rahip Brunson'un serbest bırakılmasının ardından Türkiye'ye uygulanan yaptırımların kaldırılabileceğini belirterek "Kısa sürede karar vereceğiz" dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Ankara ziyaretinin ardından Brüksel'e geçerken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Pompeo, Ankara-Washington hattında yaşanan yaptırım gerginliğine ilişkin "Bazı yaptırımlar rahip Brunson ile doğrudan bağlantılı idi. Bu yüzden de onların da kaldırılması konusu mantıklı. Henüz bir karar almadık" dedi. 

Pompeo, Türkiye'ye yönelik yaptırımlara ilişkin kısa sürede karar vereceklerini söyledi.

Kayıp Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili Türkiye'ye ziyarete gelen Pompeo, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü. 

Çavuşoğlu, "Yaptırımlar zaten saçma sapan şeylerdi. Artık ilişkilerimizde yaptırım ya da benzer şeyler olmaması konusunda hemfikiriz." demişti. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN