Son dakika! Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi ABD'den döndü

Son dakika! Eski Başbakan Mesut Yılmaz ve eşi ABD'den döndü

Eski başbakan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, oğulları Yavuz Yılmaz'ın hayatını kaybetmesi üzerine ABD'den döndü. Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz'ı taşıyan tarifeli uçak, Atatürk Havalimanı'na indi. Yılmaz çifti oğullarının cenazesinin kaldırıldığı hastaneye gitti. Beykoz Konakları'ndaki evinde silahla vurulmuş halde bulunan 38 yaşındaki Yılmaz'ın babasının tabancasıyla intihar ettiği bildirildi. Hastanede yaklaşık 45 dakika kalan Mesut Yılmaz, saat 21.00 sıralarında hastaneden çıktı. Yılmaz'a çıkışta, aralarında kardeşi Turgut Yılmaz, Abdürrahim Albayrak, Fatih Terim, Sadri Şener ve Ahmet Nazif Zorlu'nun da bulunduğu aile yakınları eşlik etti. Bu arada Berna Yılmaz'ın hastanede kaldığı öğrenildi. Mesut Yılmaz'ın Beykoz Konakları’ndaki eve gittiği belirtildi. Cenazenin pazartesi toprağa verileceği öğrenildi.

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz’ın büyük oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz’ın ölüm haberi babası Mesut Yılmaz ve annesi Berna Yılmaz’a söylenmedi. Tarifeli uçakla ABD’den Türkiye dönen Mesut Yılmaz ve eşinin yanında 2 yakını da bulundu. Yılmaz çiftinin ABD’ye Berna Yılmaz’ın kalp rahatsızlığı nedeniyle gittikleri öğrenildi. Yavuz Yılmaz’ın geçen ay kısmi felç geçirdiği iddia edildi.

Oğulları Mehmet Yavuz Yılmaz'ın ölümünden haberi olmayan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz çifti Los Angeles'ten saat 19.40 sıralarında İstanbul'a geldi. Yılmaz çiftini yakınları ve dostları karşıladı. 

THY'ye ait tarifeli uçaktan inen Yılmaz ile eşi Berna Yılmaz, aprondan araçlarla B Kapısı'ndan çıkarıldı. Yakınları ve akrabaları tarafından karşılanan Yılmaz ile beraberindekiler, araçla havalimanından ayrıldı.

 

HASTANEDEN AYRILDILAR

Yılmaz çifti beraberindekilerle birlikte hastaneye girdi. Yaklaşık 50 dakika sonra ilk olarak  Mesut Yılmaz, kardeşi Turgut Yılmaz, eski Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Abdurrahim Albayrak araca binerek hastaneden ayrıldı. Berna Yılmaz ise hastanede kaldı. Ziyarete gelenler arasında ise Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, eski milletvekillerinden Cavit Kavak, Türkiye eski Futbol Direktörü Fatih Terim de taziye ziyaretine geldi. Hastaneden ayrılan Mesut Yılmaz Beykoz Konakları'ndaki eve gitti. 

ERDOĞAN'DAN BAŞSAĞLIĞI TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mesut Yılmaz'ın Türkiye dönüşünün ardından Mesut Yılmaz’ı telefonla arayarak taziyelerini iletti. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Yılmaz arasındaki telefon görüşmesi bugün akşam saatlerinde gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Eski Başbakan Yılmaz’ın 38 yaşındaki oğlu Yavuz Yılmaz’a ilişkin bu sabah gelen acı haberin kendisini de derinden üzdüğünü belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu acılı günlerinde yanlarında olduğunu ifade ettiği Yılmaz ailesine, sabır ve metanet dileğinde bulundu. 

UÇAKTA İNTERNET KAPATILDI, PİLOTLAR UYARILDI

Uçakta internetin kapatıldığı, pilotların uyarıldığı belirtildi. İstanbul’daki yakınlarının Yılmaz çiftini arayıp Yavuz Yılmaz’ın rahatsız olduğunu söyledikleri bildirildi.

CENAZESİ PAZARTESİ TOPRAĞA VERİLECEK

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz'ın cenazesinin pazartesi günü toprağa verileceği öğrenildi.

AA muhabirine bilgi veren işadamı Abdürrahim Albayrak, Yılmaz'ın cenazesinin, 18 Aralık Pazartesi günü öğle vakti Marmara İlahiyat Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca'da toprağa verileceğini söyledi.

Albayrak, Berna Yılmaz'ın ise Gayrettepe Florence Nightingale Hastanesi'nde kontrol altında tutulduğunu belirterek, doktorunun vereceği karara göre evine gidebileceğini bildirdi.

Çok üzgün olduklarını ifade eden Albayrak, aile yakınlarının Beykoz'daki evde bir arada olduğunu kaydetti.

-GÜN İÇERİSİNDE NELER YAŞANDI-

4 ÇALIŞANININ İFADESİ ALINDI

Yavuz Yılmaz’ın ölümüyle ilgili olarak polis ekipleri şoförü, koruması ve evde çalışanlardan oluşan 4 kişinin ifadesini aldı.

OTOPSİ İŞLEMLERİ TAMAMLANDI

Yavuz Yılmaz’ın Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. İşadamı Abdurrahim Albayrak otopsi ve cenazeyle ilgili evrakları teslim aldı. Cenaze Zincirlikuyu’ya gidecek.

Yılmaz’ın intihar ettiği silahın 1993 yılında babasına hediye edilen “toplu” olarak tabir edilen antika bir silah olduğu öğrenildi. Beykoz’daki aile mezarlığında babaannesinin yanında toprağa verilecek. 

ÜNİVERSİTE KURMUŞTU

Yavuz Yılmaz annesi Berna Yılmaz ile geçtiğimiz sene özel bir üniversite kurmuştu. Yılmaz, bu üniversitenin de genel sekreteri olmuştu. Yavuz Yılmaz'ın kardeşi Emir Hasan Yılmaz ile CFS İstanbul Yatırım A.Ş isimli bir şirketleri vardı. İki kardeş bir ara İstanbul'daki üçüncü havalimanında hafriyat işi de yapmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Yavuz Yılmaz'ın ölümüyle ilgili TBMM'de açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Eski başbakanlarımızdan, eski Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın ve Berna Yılmaz'ın oğlu Yavuz Yılmaz, bu sabah 09.00'da İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün verdiği bilgi doğrultusunda vefat etmiş olduğunu öğrenmiş olduk. Gerek İstanbul Valimiz gerek İstanbul ve Beykoz emniyet müdürlerimiz ile teması kurduk, olay yerine intikal ettiler. Sayın Ahmet Mesut Yılmaz şu anda ABD'den dönüyor, uçak yolculuğunda. Amcalarıyla temas kurduk. Allah rahmet eylesin. Olayla ilgili arkadaşlarımızın gerekli çalışmaları sürüyor. Ben de bütün Yılmaz ailesine ve özellikle Mesut Yılmaz'ı sevenlere başsağlığı diliyorum" dedi.

TBMM'DEN BAŞSAĞLIĞI

TBMM Grup Başkanvekilleri, oğlu Yavuz Yılmaz'ın vefatı dolayısıyla eski Başbakan Mesut Yılmaz ve ailesine baş sağlığı diledi. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın oğlunun hayatını kaybettiği haberinin duyulmasının ardından TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ve MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Yılmaz ve ailesine başsağlığı diledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN