Gündem Son dakika! Münbiç'te patlama: Ölü ve yaralılar var

Son dakika! Münbiç'te patlama: Ölü ve yaralılar var

Paylaş
Son dakika! Münbiç'te patlama: Ölü ve yaralılar var

Münbiç’te uluslararası koalisyon güçlerinin devriye attığı bölgenin yakınında patlama meydana geldiği ve ilk belirlemelere göre 4'ü Amerikan askeri 14 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, YPG/PKK'nın işgalindeki Münbiç'te patlama oldu. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi. Reuters'in haberine göre, DEAŞ bir intihar bombacısıyla saldırıyı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

4'Ü AMERİKAN 14 ÖLÜ

Amerikalı bir yetkilinin verdiği biligilere göre patlama sırasında devriye faaliyeti icra eden ABD askerlerinden 4'ü hayatını kaybetti, 3 asker de yaralandı. Öte yandan Beyaz Saray, Münbiç'teki patlamayla ilgili Başkan Donald Trump'ın bilgilendirildiğini açıkladı.

İşte patlama anı:

ABD ordusu, helikopterlerle askerlerini tahliye etti. Patlamada can verenlerin toplam sayısının ise 14 olduğu belirtildi

Halep'in Münbiç ilçesi, Ağustos 2016'dan bu yana YPG/PKK'nın işgalinde bulunuyor. ABD, ilçenin DEAŞ'tan temizlenmesinin ardından YPG/PKK'lıların ilçeyi terk edeceğini sözünü vermişti. Taahhüdün yerine getirilmediği uzun sürenin ardından Türkiye ve ABD, 2018'in haziran ayında Münbiç yol haritasında uzlaşmıştı. Plan çerçevesinde Türkiye ve ABD, ilçede ortak devriyelerini sürdürüyor.

Haberin Devamı