Kritik görüşme sonrası açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ABD Savunma Bakanı Mattis ile yaptığı görüşmenin ayrıntıları açıklandı.

GİRİŞ 23.08.2017 16:48 GÜNCELLEME 23.08.2017 17:25
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Savunma Bakanı James Mattis'i Beştepe'de kabul etti. 

TÜRKİYE'DEN REFERANDUM TEPKİSİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Savunma Bakanı James Mattis'i kabulünde, ikili ve bölgesel konular ele alındı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bugün Beştepe'de gerçekleşen kabulde, DEAŞ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle ortak mücadele konusundaki kararlılığın yanı sıra Suriye ve Irak'ın toprak bütünlüğünün korunması gerektiği vurgulandı. Bu çerçevede, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referanduma gitmesininin yanlış bir adım olacağı belirtildi.

ABD'YE PYD UYARISI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, konuk bakana, ABD'nin PYD/YPG'ye verdiği destekten Türkiye'nin duyduğu rahatsızlıkları da dile getirdiği kaydedildi. DEAŞ'tan temizlenen yerleşim birimlerinde yönetimin yerel halka bırakılması gerektiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de çatışmasızlık bölgeleri oluşturmayı hedefleyen mekanizmanın desteklenmesinin önemine de değindi.

PKK İLE ORTAK MÜCADELE

Irak'ta Kandil ve Sincar'daki PKK unsurlarına karşı ortak mücadelenin, savunma sanayii alanında işbirliğinin ele alındığı kabulde, Türkiye ve ABD'nin stratejik ortaklıklarının ve NATO'da iki önemli müttefik olduklarının da altının çizildiği öğrenildi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 72
  • mertt 6 yıl önce Şikayet Et
    matis yalakaliga bakin gogsune turkiye ve abd bayrakli rozet takmis
    Cevapla
  • Ankaralı 6 yıl önce Şikayet Et
    UYUMAYA DEVAM.... ALLAH sonumuzu hayır eylesin...
    Cevapla
  • Helal 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın dışişleri bakanımız çavuşoğlu postayı bugün abd.soytarısı barzaniye koymuştur bağımsızlık halinde açık şekilde sınırların kapanacağını ve musul.ve kerkugun 24 saat içerisinde misaki milliye bağlanacağını deklare etmiştir açıklama yapıyor şuan
    Cevapla
  • cem cem 6 yıl önce Şikayet Et
    Reisi cumhur yemeyin artık bu oyunu yeterince oyalandık. konuşmanız bitti ise hemen harekatı başlatın bakalım nasıl yalvaracaklar, zaman durma zamanı değil.
    Cevapla
  • Salihhh 6 yıl önce Şikayet Et
    Acele etme .her şeyin bi zamani var. Acele ise şeytan karışır. Abd bizi oyalıyor diye bizimkiler de armut toplamiyor heralde
    Cevapla
  • Haci 6 yıl önce Şikayet Et
    Amerika silah vermeye devam ediyot malesef hergum şehit vermeye devam ediyoruz .müslümanlar sürekli kadın çocuk demeden öldürülüyor.sen de uyarmışsın bu siyaset filimleri artik izlenmiyor .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
İYİ Partili ismin Dünya Taekwondo Şampiyonu'na verdiği söz yalan oldu