BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,84
ALTIN 2.495,36
HABER /  DÜNYA

Son dakika İsrail ve BAE vizesiz seyahat konusunda anlaştı Netanyahu duyurdu

İSRAİL Başbakanı Binyamin Netanyahu, son dakika açıklamasında, İsrail ve Filistin davasını satan BAE'nin vizesiz seyahat konusunda anlaştığını duyurdu. Yakın zamanda başlayan normalleşme adımları ile birlikte, iki ülke arasında ilişkiler günden güne daha derin bir hal almaya başladı.

Abone ol

İlişkileri normalleştirme anlaşmasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'den (BAE) İsrail'e yapılan ilk üst düzey ziyarette iki ülke arasında vize muafiyet anlaşması da dahil olmak üzere toplam 4 anlaşma imzalandı.

15 Eylül'de Beyaz Saray'da imzalanan ilişkileri normalleştirme anlaşmalarının ardından, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hükümet temsilcileri İsrail'e ilk resmi ziyaretini gerçekleştirirken, yeni dönemle ilgili açıklamalar yapılıyor.

İlişkilerin normalleşmesi anlaşmalarının ardından, ABD heyetinin eşlik ettiği BAE hükümet temsilcileri, İsrail'e ilk ziyareti düzenledi.

İsrail heyetinin BAE ziyaretine iadede bulunulması, ilişkileri daha da ilerletecek bir dizi anlaşmanın imzalanmasına da sahne oluyor.

Vizeler de kaldırıldı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu,  İsrail ile BAE arasında karşılıklı olarak vize kaldırılması anlaşmasına varıldığını açıkladı. Bu, bir Arap devleti ile İsrail arasında ilk vizelerin kaldırılması anlaşması olması açısından da önem taşıyor.

28 ticari uçuş yapılacak

Diğer anlaşmalar yatırım, havacılık, bilim-teknoloji alanlarına odaklanıyor.

Bu kapsamda iki ülke arasında haftada 28 ticari uçuş yapılacak.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Siz de erken emekli olabilirsiniz! İşte o mesleklerin listesi
Foto Galeri Siz de erken emekli olabilirsiniz! İşte o mesleklerin listesi Galeriye Gözat