Son dakika! İsrail Savunma Bakanı istifa etti

Son dakika! İsrail Savunma Bakanı istifa etti

İsrail Savunma Bakanı Lieberman istifa ettiğini duyurdu. İstifa gerekçesi olarak İsrail'in Hamas'la yaptığı ateşkesi gerekçe gösteren Lieberman, küstah açıklamalarını 'İsrail hükümetinin teröre teslim olduğunu' söyleyerek sürdürdü.

Reuters'ın son dakika haberine göre İsrail Savunma Bakanı Lieberman istifa ettiğini duyurdu. 

'İSRAİL HÜKÜMETİ TERÖRE TESLİM OLDU'

İstifa gerekçesi olarak İsrail'in Hamas'la yaptığı ateşkesi gerekçe gösteren Lieberman, küstah açıklamalarını 'İsrail hükümetinin teröre teslim olduğunu' söyleyerek sürdürdü.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın abluka altındaki Gazze Şeridi'nde sağlanan ateşkese karşı çıktığı için istifa edebileceği iddia edildi.

İsrail basını, partisi İsrail Evimiz (Yisrael Beiteinu) kurmaylarıyla toplantı halindeki Liberman'ın Türkiye saati ile 14.00'te yapacağı basın toplantısında istifa edebileceğini ileri sürdü.

Gazze'deki gerginliğin ardından İsrail ile Filistinli gruplar arasında sağlanan ateşkese karşı çıktığı dile getiren Liberman'ın parti kurmaylarıyla yaptığı toplantının ardından istifa edip etmeyeceği netlik kazanacak.

Savunma Bakanı Avigdor Liberman liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi İsrail meclisinde 5 sandalyeye sahip.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğini yürüttüğü ve Liberman'ın da içinde yer aldığı 6 partili koalisyon hükümetinin 66 milletvekili bulunuyor.

Liberman'ın istifa etmesi halinde koalisyonun sandalye sayısı kritik sınıra, yani 61'e düşecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN