Son dakika! İllüzyonist Aref Mısır'a gönderildi (Aref kimdir, neden zehirlendi?)

Son dakika! İllüzyonist Aref Mısır'a gönderildi (Aref kimdir, neden zehirlendi?)

Antalya’da 'kobra' yılanının ısırdığı illüzyonist Aref Ghafouri ile ilgili son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Aref'in vize sorunun aşılmasının ardından tedavi için Mısır’a gönderildiği öğrenildi. Aref'in sağlık durumunun düne göre daha iyiye gittiği ve yılanın ısırdığı sağ kolundaki şişliğin inmeye başladığı belirtildi. Genç sihirbazın yapılan ilk müdahaleyle zehrin vücuduna yayılmasına engellendiği kaydedildi. Sosyal medyada "Aref kimdir, nereli?" sorularıyla gündeme gelen sihirbaz için hayranları sosyal medyadan geçmiş olsun paylaşımlarında bulundu.

İllüzyon gösterileriyle Türkiye'nin yakından tanıdığı Aref Ghafouri'yi dün Antalya'daki beş yıldızlı bir otelde gösteri yaptığı sırada 'kobra' cinsi yılan sağ elinin bilek üstünden ısırdı. Kolunu bir bez parçasıyla sıkarak zehrin bütün vücuduna yayılmasını önleyen ünlü sihirbaz Aref, Rus asistanı Yana Vinter ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine geldi. Dün akşam saatlerinden bu yana tedavisi süren Aref, ambulans ile tedavisinin Mısır’da sürmesi için havalimanına götürüldü. Aref, Antalya Havalimanı'nda bekleyen ambulans uçakla Mısır’a gönderiliyor.

18-07/16/resimid_10093794.jpg

GÖSTERİYE HAZIRLANIRKEN ISIRDI

Bir televizyon programında yaptığı illüzyon gösterileriyle Türkiye'nin yakından tanıdığı İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri, bir süredir Antalya'daki beş yıldızlı otellerde gösteri yapıyordu. Dün öğle saatlerinde gösterisi için hazırlık yapan Aref Ghafouri'yi 'kobra' cinsi yılanı, sağ elinin bilek üstünden ısırdı. Kolunu bir bez parçasıyla sıkarak zehirin bütün vücuduna yayılmasını önleyen ünlü sihirbaz Aref, Rus asistanı Yana Vinter ile birlikte Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldi.

18-07/16/resimid_10093975.jpg
Aref'in kolundaki şişliğin inmeye başladığı öğrenildi. 

DHA'nın haberine göre, yılan ısırma ünitesinde ilk müdahalesi gerçekleştirilan Aref Ghafouri için seferber olundu. Yapılan gözlem ve tahlillerde yılanın ısırdığı yerde kısmi komplikasyon tespit edilirken, kobra yılanı panzehirinin Türkiye'de olmadığı söylendi. 

PANZEHİR TÜRKİYE'DE YOK

Antalya Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür de hastaneye gelerek sağlık durumu hakkında bilgi aldıktan sonra bakanlık yetkilileriyle görüşerek dünyada sadece Mısır ve Fransa'da bulunan panzehirin getirtilmesi için girişim başlattı. En yakın ihtimal olarak Mısır görülürken, bakanlığın getirteceği panzehirin Antalya'ya ulaşması süresinin 24 saati aşabileceğini gözönünde bulunduran Aref Ghafouri, tedavi için Mısır'a götürülmesini talep etti.

Bu arada her ihtimale karşı yoğun bakım ünitesine alınan Aref'in yakınları gece boyunca özel ambulans uçak aradı. Sabaha karşı İstanbul'da bulunan ambulans uçak Antalya'ya geldi.

18-07/16/resimid_10093976.jpg

Ancak Mısır'ın Türk vatandaşlarına vize uygulaması nedeniyle havalimanında bekletilen ambulans uçak vize alınamadığı için hareket edemedi. Dışişleri Bakanlığı'nın tüm girişimlerine rağmen Mısır makamlarından vize almak mümkün olmadı. Bu arada Kahire Büyükelçiliği de Aref için harekete geçti.

Panzehirin Mısır'da bulunduğunu, kaydeden Yana Vinter, şunları söyledi: 

Uçakla Mısır'a gönderilmesini bekliyoruz. Panzehirin Türkiye'ye getirilmesini araştırdık. Fakat uzun zaman aldığı için ne yapabiliriz diye düşündük, biz gitmeye karar verdik. Şu an aynı zamanda vize problemlerinin de çözülmesini bekliyoruz. Kobra kendi yılanı. Kobra ile ne kadar süredir çalıştığını bilmiyorum. Aref'in yaklaşık iki senedir gösterilerinde asistanlığını yapıyorum. Yılanın ısırdığı an yanında değildim ancak gösteri sırasında olmadığını zannediyorum, fakat onu net bilmiyorum. Kendisi ile görüşebiliyorum, durumu şu anda stabil.

Aref'in kobrayı ne zamandan beri beslediğini bilmediğini söyleyen Yana Vinter, Yılanla küçük bir gösterisi oluyor. Fazla bir şey yaptırmıyordu. Kutudan çıkartıyordu, geri koyuyordu. O kadar, kobranın başka bir işlevi yoktu. Zorlayacak ya da hayvanı uğraştıracak bir durum yoktu. Hayvanın gayet güzel yaşadığını biliyorum. Sadece görünmesi açısından kollanıyordu. 30 saniye ile 1 dakika arasında bir gösteri yapıyordu diye konuştu.

Diğer yandan Aref Ghafouri gösteride kullandığı kobra yılanıyla 3 yıl önce çektiği fotoğrafı sosyal medya hesabından Ölümle hiç bu kadar yakın olmadım notuyla dün gece paylaştı.

Uzmanlar, bugün içerisinde panzehir iğnesi yapılmazsa Aref'in zehirleneceği ve hayatını kaybedebileceği uyarısında bulundu.

18-07/16/resimid_10093989.jpg

SAĞLIK DURUMU İYİYE GİDİYOR

Antalya Sağlık Müdürü Dr. Ünal Hülür, Aref'in sağlık durumunun düne göre daha iyiye gittiğini ve yılanın ısırdığı sağ kolundaki şişliğin inmeye başladığını söyledi. 29 yaşındaki Aref'in sağlık değerlerlerinde bir anormallik görünmediğini, tedaviyle ilgili her türlü girişimin yapıldığını belirten Dr. Hülür, ısırmanın 'ikinci evre yılan sokması' olarak değerlendirildiğini ve sokulan bölgede lokal zehirlenme olduğunu, bütün vücuda yayıldığını düşünmediklerini söyledi. Panzehirin bulunup Türkiye'ye getirtirmesi için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerin sürdüğünü kaydeden Dr. Hülür, yardımcılarından birinin de hastanede gelişmeleri yakından izlediğini söyledi. Dr. Ünal Hülür, Aref'in sağlık durumuyla ilgili detaylı açıklanın gün içerisinde yapılacağını bildirdi.

Demirören Haber Ajansı (DHA) muhabirleri, İran asıllı Türk vatandaşı Aref Ghafouri'yi, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin Erişkin Yoğun Bakım 3 nolu odasında görüntüledi. Stabil bir ortamda iki yastığın üzerine koyduğu sağ elini kıpırdatmayan Aref'e organ yetersizliği meydanana gelmemesi için serumla çeşitli ilaçlar veriliyor. Bilinci açık olan Aref, uyumadığı zamanlarda cep telefonuyla panzehirin bulunması için yapılan girişimler hakkında bilgi alıyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı, Aref Ghafouri’nin, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır’da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Aref Ghafouri’nin 15 Temmuz 2018 tarihinde Antalya’da evinde beslediği Naja Haje Legionnis (Moroccon Cobra) yılanı tarafından ısırıldığı belirtilerek söz konusu olayla ilgili açıklama yapılmasına gerek duyulduğu kaydedildi.

Aref Ghafouri’nin, yılan ısırması hadisesi üzerine hemen Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’ne kaldırılmış ve tedavisine başlandığı vurgulanarak şöyle denildi:

"Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri vasıtası ile yılan zehirlenmelerine karşı antidot temini için hemen harekete geçmiştir.
Bakanlığımız Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda andidotun Mısır’da olduğu bilgisine ulaşılmış, hasta kendi bilgisi ve isteği ile Mısır’a gitmek üzere özel bir firmadan uçak ayarlaması yapmıştır.

Mısır’ın gerekli vize işlemlerinde ağır hareket etmesi üzerine bir yandan Dışişleri Bakanlığımız ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğümüz temaslarını sürdürmüş, diğer yandan da Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz, antidot temini için Fransa ile temasa geçmiştir.

Yapılan çalışmalar neticesinde, reçete, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından Fransa’daki Pasteur Enstitüsü’ne ulaştırılmış, ancak adı geçen kuruluşun antidot üretimini 3 yıl önce sonlandırdığı anlaşılmıştır. Buna rağmen, Fransa’da antidot olup olmadığı araştırmasına devam edilmiştir"

Bu arada, Dışişleri Bakanlığı ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün Mısır’la yürüttüğü çalışmalar sonuç verdiği kaydedilerek hastanın Mısır’a nakli hususunda engellerin kaldırıldığı vurgulandı.

Açıklama şöyle devam etti:

"Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nde müşahede altında tutulan hastanın, hastaneden edinilen bilgilere göre sevk öncesi genel durumu; “Hastaya, kobra ısırığı maruziyetinden dolayı antidotunun uygulanması gerekmektedir. Hastanın hemogramı stabil biyokimyasında kreatin kinaz 230’dan 659’a ilerlemiş olup, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri diğer kan tetkikleri normaldir ve vitalleri stabil izlenmiştir. Sağ ön kolda şişlik ödem mevcut olup, nekroz yoktur” şeklindedir.

Aref Ghafouri, nakille ilgili engellerin ortadan kalkmasından sonra kendi isteği ve imkanları ile Mısır’da tedavisi devam etmek üzere özel ambulans uçakla sevk ve nakil edilmiştir.

Hastaya acil şifa dileklerimizle birlikte, konuyu kamuoyunun bilgisine sunarız."

KOBRA YILANI ÖZELLİKLERİ

Asya'ya özgü bir hayvan olarak bilinse de kobraların asıl ana vatanı Hint ormanları. Bunun yanında Sri Lanka, Myanmar, Nepal, Malezya, Laos, Endonezya, Kamboçya, Çin, Butan, Bangladeş, Singapur, Tayland, Filipinler gibi ülkelerde de sıkça bulunuyor. Kobranın alt çenesi oldukça esnek. Onun için kalıplı avlarını rahatlıkla yutabiliyor. Gün ışığını çok seven kobralar, yapı olarak utangaç hayvanlar. Tahrik edilmedikçe, üzerine gitmedikçe saldırmıyor. Zehiri esas olarak nörotoksinlerden oluşuyor. Yılan ısırdıktan sonra şiddetli ağrı, bulanık görme, uyuşukluk, baş dönmesi ve daha sonra felce neden oluyor. Isırılan kişiye müdahale edilmemesi halinde solunum yetmezliği ile ölüme yol açıyor. Boyları 5-6 metre arasında değişen kobraların kiloları ise 4-5 kilo. Türkiye'de kobra yılanı yaşamıyor. Türkiye'deki yılanları türü engerek olduğu için sağlık merkezlerinde de bu yılan ısırmasına karşı serum bulunuyor. Kobra yılanı serumu ise Mısır ve Fransa'dan temin edilebiliyor.

18-07/16/resimid_10092835.jpg

AREF KİMDİR?

Aref Ghafouri veya Farsça telaffuzuyla Arif Gafuri, 11 Aralık 1989 tarihinde dünyaya geldi. İran Azerisi asıllı ancak Türk vatandaşı olan Aref Ghafouri’nin illüzyona ilgisi 11 yaşındayken başladı. Yetenek Sizsiniz Türkiye adlı yetenek yarışmasının 2011 sezonunda üne kavuştu. 2011 Merlin Ödülleri'nde "Dünyadaki En Ekstrem Sihirbazı" ödülünü aldı. Türkiye'ye eğitim amacıyla gelen Ghafouri, bir süre sonra Türk vatandaşlığı aldı. Katıldığı yarışmanın ardından gösterilerine devam eden Aref Ghafouri, sosyal medyada yaşadığı değişim ve vahşi hayvanlarla verdiği pozları ile görenleri şaşırtıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN