Gündem Son dakika! İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar

Son dakika! İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar

Paylaş
Son dakika! İbrahim Kalın'dan flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın gündemdeki konularla ilgili açıklamalarda bulundu

İşte İbrahim Kalın'ın açıklamalarının satır başları:

Haberin Devamı

Sayın Cumhurbaşkanımızın büyük çabalarıyla İdlib mütabakatına varıldı. Bu anlaşma ile büyük bir insani felaketin önüne geçti. İdlib ile ilgili Ruslar'la daha önceden beri koordinasyon söz konusuydu. Mütakabattan sonra bölgenin terör unsurlarından temizlenmesi için detaylı çalışmalarımız başladı.

"BU YÜK SADECE TÜRKİYE'NİN ÜZERİNE YIKILMAMALI"

Münbiç'te de hem müşterek eğitim hem de devriye Amerika ile ilerletilecek. Küçük geciklemeler oldu takvimde ama yol haritasının planlandığı şekilde yapılması için üzerimize düşeni yerine getiriyoruz.

Suriye'den gelen mülteciler için uluslararası toplumun katkı sunmasını bekliyoruz. İhtiyaç sahibi Suriyelilerin tüm yükü sadece Türkiye'nin üstüne yıkılamaz. 3,5 milyon insan bizim ülkemizde. Bu insanlara uluslararası toplum yardım elini uzatmalı, Türkiye ile ortak çalışarak.

Haberin Devamı

"CEZASIZ KALMAYACAKTIR"

Yurt dışı operasyonları kararlı bir şekilde devam edecek. Türkiye'ye karşı işledikleri suçlar cezasız kalmayacaktır. Terör örgütleriyle sınır dışında da mücadelemiz devam edecektir.

Erdoğan pazartesi günü BMGK'ya hitap edecek. Orada yapacağı konuşma çok önemli. New York'tan sonra Berlin'e geçecek Sayın Erdoğan. Almanya tarafına olumlu sebeplerden gidiyoruz. Daha önce gerçekleştirilen görüşmeler çok olumlu geçti.

Son olarak Sayın Bakanımız'ın detaylı anlatımıyla bir YEP'i (Yeni Ekonomi Programı) açıkladı. Bu program çok disiplinli bir şekilde uygulanacak.

SORULAR ÜZERİNE:

*İdlib mütabakatına yönelin 12 devriye noktamız var. Takviye noktasında da gerekli adımlar atılacak.

*Mütabakattan önce ekipler konuyu çalışıyordu. MİT ve TSK, Ruslarla koordinasyon halinde adımları atıyor. Terör örgütlerine karşı gereken yapılacak. Amacımız sivilleri korumak ve ılımlı muhaliflerin siyasi sürecin içerisinde kalmasını sağlamaktır. Bu mütabakatın en önemli yönlerinden biri de budur. Siyasi süreç devam etmelidir.

*Münbiç ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Sahadan gelen bilgiler, süreç yavaş ilerliyor. YPG unsurlarının tamamen çekilmesi ve Fırat'ın doğusuna geçmesi ana amacımız. Ama Amerika'nın bu süreçte YPG'ye hala destek veriyor olması endişe verici.

Haberin Devamı

*FETÖ'nün yuvalandığı her yerde operasyonlarımız devam edecek. Türkiye Cumhuriyeti'nin nefesini enselerinde hissedecekler. Cumhurbaşkanımızın kesin talimatı var. FETÖ rahat nefes alamayacak.

*İttifak meselesine gelince, Cumhur ittifatkı önemli bir hizmet verdi ülkemize. İttifak konusunda detaylar çalışılıcaktır. Sayın Bahçeli'nin dün yaptığı açıklama memnuniyet verici. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Devlet Bahçeli görüşmesi henüz netleşmedi. Yoğun bir gündemimiz var. 2 sonra Amerika'da olacağız. Gerekli görüldüğü takdirde bir görüşme ayarlanabilir.

*Tahran dönüşü Sayın Erdoğan'ın yaptığı bir uçak açıklaması var. Herhangi bir meblağ Türkiye'nin kasasından çıkmamıştır. Türkiye envanterine katılmış bir uçaktır ve konuyla ilgili yeni polemikler yaratmaya gerek yoktur.

*15 Ekim İdlib meselesinde son tarihtir. Takvim belli olsun diye bir plan oluşturduk. Sahadaki sakin ortam memnuniyet verici. Devamını sağlamak için de Türkiye tavrını ortaya koyacaktır. Çalışmalarımız bu şekilde devam edecek.

Haberin Devamı