Gazete Vatan Logo

Son dakika haberi: Ortaya çıktı! Meğer Kadir Gecesi'nde...

Son dakika haberleri: Terör örgütü IŞİD, ramazan ayı boyunca saldırı çağrılarını hızlandırdı. Birkaç gün önce Ramazan'ın en kutsal gecesi olan Kadir Gecesinde saldırı çağrısında bulunan terör örgütü için dünya çapında güvenlik güçleri harekete geçiyor.

Son dakika haberi: Ortaya çıktı! Meğer Kadir Gecesi'nde...

Dünya çapında güvenlik kuvvetleri bu hafta daha dikkatli davranıyor. Geçtiğimiz günlerde, Çarşamba gecesi kutlanan, Kuran’ın Hazreti Muhammed’e indirilmeye başlandığı gece olarak Müslümanlarca çok kutsal sayılan Kadir gecesi için IŞİD'in saldırı çağrısında bulunması güvenlik güçlerini harekete geçirdi.

Fox News'un haberine göre, Müslümanların büyük çoğunluğu bu vesileyle bağışlanmak adına dua etmek için en iyi zaman olduğunu düşünse de, IŞİD gibi gruplar bunu, acımasız şiddet eylemlerini başlatma tarihi olarak kullanıyor.

Geçen yıl, Kadir Gecesi 2 Temmuz'a geldiğinde, IŞİD tarafından "inanmayan herkese felaket" adında geniş çaplı bir mesaj yayınlandı ve o gece ölümcül terör saldırıları aniden yükselmeye başladı.

IŞİD'liler Bangladeş'teki Dakka'da restorana girdi ve Kuran'dan ezbere ayet okumamaları nedeniyle 20 kişiyi öldürdüler. Aynı gün, IŞİD militanları, popüler bir Bağdat alışveriş bölgesinde büyük bir bomba yüklü kamyonu infilak ettirerek en az 200 kişiyi öldürdü.

Ayrıca IŞİD yanlılarının Londra'daki cami saldırısının ardından Telegram adlı şifreli yazılım üzerinden müslümanlara "Uyan, savaş başlıyor" şeklinde mesajlarla çağrıda bulundukları söyleniyor.

Haberin Devamı

DÜN IŞİD MUSUL'DAKİ NURİ CAMİSİNİ HAVAYA UÇURDU

Öte yandan dün gece, Irak'ın Musul kentinde bulunan terör örgütü DEAŞ'ın tarihi Büyük Nuri Camisi ile birlikte minaresini havaya uçurduğu bildirilmişti.

Musul Operasyonlar Komutanlığında görevli Korgeneral Abdulemir Yarullah tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Güçlerimiz 50 metre uzaklıktayken terör örgütü IŞİD, Musul'daki tarihi Büyük Nuri Camii ve onun Minaresini patlatarak havaya uçurdu." ifadesini kullandı.