Son dakika haberi: ABD'den Türkiye'ye yeni teklif

ABD'nin Türkiye'ye F-35 ve ekonomi içerikli bir teklif sunması bekleniyor... Alüminyum ve çelikte gümrük vergisinin düşürülmesi bekleniyor. Teklif ABD'nin Türkiye büyükelçisi tarafından sözlü olarak iletildi.

Son dakika haberi: ABD'den Türkiye'ye yeni teklif
Son dakika haberi: ABD'den Türkiye'ye yeni teklif
GİRİŞ 24.09.2019 07:14 GÜNCELLEME 24.09.2019 09:45
Bu Habere 170 Yorum Yapılmış

S-400 Hava Savunma Sistemi'nin Rusya'dan satın almasının ardından yaşanan F-35 krizi sonrası, gerilen ilişkiler sonrası ABD, Türkiye ile ilişkilerinde yapıcı bir safhaya hazırlanılıyor. ABD tarafından hazılanan ve ikili ticaret hacminin 100 milyar dolara çıkarılmasını öngören 'serbest ticaret anlaşması' paketinin Türkiye'ye sunulması bekleniyor.

 

 

Edinilen bilgilere göre, hazırlanan 'serbest ticaret anlaşması' paketinin çerçevesini Türkiye-ABD ticaret hacminin 100 milyar dolar seviyesine çıkarılması oluşturacak. Paket içerisinde Türkiye'ye Patriot füze savunma sisteminin satışı, F-35 programına ilişkin yeni tekliflerin sunulması ile alüminyum ve çelikten alınan gümrük vergilerinin düşürülmesi gibi konu başlıkları yer alacak.

ABD'nin yeni Ankara Büyükelçisi David Satterfield'in önceki Cuma günü Cumhurbaşkanlığı'nda bu konu hakkında bilgilendirme yaptığı öğrenildi.

F-35 müşterek taarruz uçağı

Konulan 100 milyar dolarlık hedef üzerinde yapılan çalışmalar kapsamında ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, bu ay başında Türkiye'ye gelerek Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile görüşmüştü.

 

 

ABD'Lİ SENATÖR GRAHAM: TÜRKİYE'Yİ GERİ KAZANDIRMAK ÖNEMLİ

ABD'li Senatör Lyndsay Graham, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la New York'ta gerçekleştirdiği görüşmede, "Türkiye'yi F-35 programına geri kazandırmanın önemli olduğu kanaatindeyim. Belki, Türkiye ile serbest ticaret anlaşması bile olabilir" demişti.

David M. Satterfield

ERDOĞAN, TRUMP İLE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump arasında bir görüşme yapılmasına ilişkin mutabakata varıldığı ve görüşme için planlamaların yapıldığı da öğrenildi.
Patriot hava savunma sistemi

YORUMLAR 170
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    GÜVENMEYELİM bunlar kaypak ötesi
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    GÜVENMEYELİM bunlar kaypak ötesi
    Cevapla
  • düşünen. 4 yıl önce Şikayet Et
    amaçları suriyedeki durumu sulandırmak, şu çok iyi anlaşıldı ki ABD devlet ciddiyetini yitirdi. yapılacak anlaşmaların hiç bir değeri yok. mümkün olduğunca uzak durulmalı... sözünde durmayan bir devletle( !)anlaşma yapmanın matığı olmaz
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    ina$allah olmaz olursa yandik tabi bence yandik cünki f35 programina tekrar alinmak Türkiyenin amerikaya en az 100 sene esir olmasi demektir..ayrica suruyede veya benzer ülkelerde amerikandan izin almadan asla bir mudahale söz konusu olmiycak mesela Kibrisda bu ucaklari kullanmak icin amerika musade etmiyce gibi.Amerika kabak tati verdi gittikleri her yere bela getiren bir ülke..
    Cevapla
  • Gazi 4 yıl önce Şikayet Et
    uluslar arası güçleri de kullanarak ortadoğuda abd nin beli kırılmalıdır. teröristlerin demiyorum bölgede terörist guruplar yok terörist abd ve teröristleri var.....En kısa sürede abd ve müttefikleri ne pahasına olursa olsun ortadoğunun dışına atılmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı
Almanya'dan Türkiye açıklaması: Her zaman kolay olmayan bir ortak