Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Süper Lig Fenerbahçe Fenerbahçe - Antalyaspor yazar yorumları - Fenerbahçe Haberleri
        1

        AHMET ÇAKAR: FENERBAHÇE'NİN PARASINI YİYORLAR

        "F.Bahçe, camiasına acı çektirmeye devam ediyor. Kazansalar bile aynı şeyi söylerdim. İlk yarıda kaleye vurulan bir tek şut yok. İlk isabetli şutu gol oldu. Aslında bu gol, kaleci hatası mı Serdar Dursun'un golü mü belli değil. Çaprazdan çekilen bir serbest vuruş, arka direk dibinden kaleye giren top..."

        2

        "Bazı futbolcular sadece F.Bahçe'nin parasını yiyorlar. Ne teknik katkıları var ne de ruhsal katkıları. Mesut; kafada işi bırakmış... İrfan Can bir türlü fizik olarak kuvvetlenemiyor. Gustavo artık bir emekli. Takıma uzun süredir zarar veriyordu dün de Berke'yi hem bozdu hem sakatladı hem de golü yedirdi. Yazık! İsmail Kartal ne yapsın. Eğer bir grubun kılavuzu karga ise Kartal'lar hiçbir şey yapamaz" (SABAH)

        3

        GÜNTEKİN ONAY: BU OYUNLA 1 PUAN MUCİZE

        "Gördük ki İsmail Kartal, takımından pas oyunu talep etmiş. Ancak sahayı çok fazla enlemesine kullanan sarı lacivertliler, öne doğru oyunu tamamen unutunca ofansif olarak çok yetersiz bir futbol ortaya koydu. İlginçtir, Fenerbahçe’nin attığı gol dahi şutla gelmedi"

        4

        "Dün koskoca Fenerbahçe’nin santrforu rakip ceza alanında sadece 2 kez topla buluşuyorsa, Fenerbahçe gibi bir takım rakip kaleye 98 dakikalık oyunda sadece cılız bir kafa şutu atıyorsa alınan 1 puan mucizedir. İsmail Kartal’ın işi hiç kolay değil. Görünen o ki bu takım Vitor Pereira sonrası 4 haftalık süreçte hiç iyi çalışmamış" (HÜRRİYET)

        5

        KEMAL BELGİN: İSMAİL'DEN BUGÜN BU KADAR

        "Mesut Özil'in son adam arkası görevlendirilmesi acaba Fenerbahçe'nin son yıllarda izlemediğimiz bol pozisyon oluşumunu bize gösterecek miydi? Ama bırakın bir yenilik, eskiye yakın bir şey bile göremedik. O dakikaları pek tutmadım ama Fenerbahçe'nin koca bir ilk yarıda kaleye tek şut atamamış olması açık ve net olarak pas gevezeliğinin bir sonucuydu."

        6

        "Maçın iki golü de aşağı yukarı benzerlik taşır gibiydi. Tabii ki Doğukan'ın dönen topa vuruşu hariç. Antalyaspor'a şöyle bir daha baktığımda bu oyuncularla ligde kalıp kalmayacağı hakikaten soru işaretleriyle dolu. Sonuçta İsmail Kartal da pas gevezeliği yerine bu geniş kadroyla yeni bir büyük takım formülü bulamazsa geçmiş olsun demekten başka yapacak bir şey yok" (TÜRKİYE)

        7

        ERCAN GÜVEN: UMUT SAKAT VE HASTALARDA

        "Aslında her iki takım için de 'Can Pazarı' olması gereken ama ilk devresi 'bomboş', tamamı can sıkan maçta uzun zamandır ilk kez kulübe müdahalesi ile öne geçen Fenerbahçe, galibiyeti koruyamadı, İsmail Kartal’ın 'güven mektubu' sunması Altay maçına kaldı"

        8

        "Bundan sonra İsmail Kartal’ın kontrolü ele alıp Löw’ün pabucunu dama atmak için tek şansı sahada olmayan “sakat takım”dır… Altay, Mert Hakan, Crespo, Novak, Valencia, Berisha, Szalai döndüğünde işin rengi belli olacak. Çünkü, dün Antalya’da oynayanlardan ancak 3-4 futbolcu İsmail Kartal’ın aklındaki Fenerbahçeli" (MİLLİYET)

        9

        GÜRCAN BİLGİÇ: ASLINDA YOKLARDI

        "İlk maçında oyuncuların yerleri, görevlerini değiştirse de, ruhlarını farklılaştırmayı başaramamıştı İsmail Kartal. Sadece kendi alanında kalıp, beşli savunmasıyla direnmeyi tercih eden Antalyaspor'u atılan gole kadar tehdit bile edemediler. Rakibin dengesini sarsacak defans arkası koşuları da üretemediler, kanat akınlarıyla etkili değillerdi"

        10

        "Değişiklik tabelası kalktığında Mesut Özil'in "Ben mi?" diye sorması bile durumun acilliğini gösteriyor. İyi oynadığını sanıyordu. Sadece Sosa'nın omuzlarına yüklenen oyun planına, İkinci forvet gibi görevlenen İrfan Can'dan da yeterli destek gelmedi. 70 dakika "sıfır" şutta kalmış bir takımın ofansif bölümü, tam bir "metaverse" yaşıyorlardı. Olan bir yerde, "olmayanlar" olarak varlardı. İsmail Kartal kısa zaman içinde direnme duygusunu takıma verdi. Sırasıyla sorumluluk ve inancı da getirecektir takıma" (SABAH)

        11

        İLKER YAĞCIOĞLU: KARTAL'IN İŞİ KOLAY DEĞİL

        "İsmail hocanın sahaya sürdüğü ilk 11, hücum yönü oldukça güçlü bir kadroydu. Takımın iki beki de normalde kanat oyuncusuydu. Kartal, bu kadro ile Antalya maçına galibiyet için çıktığını futbolcularına göstermişti. Açıkçası ofansif yönden bir problem yaşamayacağını, defansta sıkıntılar yaşanabileceğini düşünmüştüm ama farklı bir maç izledik. Fenerbahçe üretmekte çok zorlandı. Ön bölgede oynayan oyuncular çok etkisiz kaldı"

        12

        "İsmail hocanın Mesut ve Rossi'yi çıkarıp Ferdi ve Osayi'yi öne alması da doğruydu. İsmail Kartal'ın elinde tabii ki sihirli bir değenek yok. Özgüvenini kaybetmiş bir takım var elinde. Bu takımı ne kadar toparlayabilecek açıkçası ben de çok merak ediyorum" (TAKVİM)

        13

        SERKAN AKCAN: ÜRETİM ŞART

        "Futbolda en önemli istatistiklerin başında şut gelir. Bazen az çekersin, bazen çok ama bir şekilde o kategoride işlem yaparsın. Fenerbahçe dün gece Antalyaspor karşısında ilk yarıyı tek bir şut atamadan bitirirken ilk kaleye şut denemesini 63. dakikada yapabildi"

        14

        "Fenerbahçe, İsmail Kartal'ı takımın başına getirerek en azından belirsizliği ortadan kaldırdı. Ne var ki, Antalya’da oynanan futbol hayli kafa karıştırıcıydı. İsmail hocanın yarından tezi yok, forvetler ile takımın geri kalanı arasındaki kopuklukları gidermesi, rakip ceza sahasına odaklanması ve futbolun en temel istatistik kalemi olan şut sayılarını artıracak planı üretmesi şart" (FANATİK)

        15

        ÖMER ÜRÜNDÜL: KARTAL'A TAVSİYEM GENÇLERİ OYNAT

        "Fenerbahçe'nin dün gece 90 dakikada sergilediği futbol tam bir hayal kırıklığıydı. Basit top kayıpları ve organize tek atak yapılamayışı… Fizik olarak Mesut Özil, Rossi ve İrfan Can Kahveci'nin son derece düşük performansları ortaya çok kötü bir tablo çıkardı. Sarı-lacivertliler, 63. dakikaya kadar kaleye tek şut atamadı. Bu dakikada ilk tehlikeli atağını geliştirdi. Bütün bu sıkıntılara rağmen piyangodan da bir gol attı ama koruyamadı"

        16

        "İsmail Kartal'a tavsiyem var; zaten ligde bir iddia yok. Daha çok fizik açıdan güçlü oyunculara ağırlık verilmeli. Hiç olmazsa bu şekilde takım ruhu oturtulmalı. İşte gençlere fırsat verilecek bir ortam var. Örnek Muhammed, Arda…" (SABAH)

        17

        ERCAN TANER: FENERBAHÇE'DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK

        "İsmail Kartal'ı çok iyi tanırım. Futbolcuyken çok maçını anlattım. Hırsı ve sert oyunu seven, önemli bir savunma oyuncusuydu. Bu yapısını, teknik direktörlüğe geçtiği zaman, takımlarına iyi bir analizci olarak taşıdı. Fenerbahçe'yi en son çalıştırdığında takım sezonu ikinci bitirmişti. Teknik direktör ilk maçına çıkınca, futbolcular iyi başlamak ister. Fenerbahçe'de bu istek, sadece 11 dakika sürdü"

        18

        "Kötü oynarken gol atmak, altın bulmak gibidir. Serdar Dursun attı. Yenilen gol, Boffin ve savunmaya yazar… Berke'nin hatası pahalıya mal oldu. Doğukan beraberliği getirdi. Kaleye Ertuğrul geçti. Fenerbahçe yine kazanamadı" (SÖZCÜ)

        19

        HAŞİM ŞAHİN: TÜKENMİŞLİK SENDROMU

        "Fenerbahçe'nin kadro kalitesi ile oynadığı futbol ve aldıkları sonuçlar arasında derin bir çelişki var gerçeği söylemek gerekirse. Şu kadro ehil bir teknik direktör yönetiminde haftada sadece 2 antrenmanla sahaya çıksa Süper Lig'deki takımların büyük çoğunluğunu yener her halde. Ama gözle görülür şekilde bir tükenmişlik sendromu yaşıyor Fenerbahçe"

        20

        "Garip şeyler oluyor kaç sezondur Fenerbahçe'de. Gelen gideni aratıyor deyim yerindeyse. Üçüncü teknik direktörle yarışa devam ediyor sarı lacivertliler. Ama hemen her gelen hoca resmen kulübün ve kadronun değer ve öneminin farkına varmıyor, bir önceki hocanın yanlışlarından ders çıkarmıyor aksine yanlışta ısrar ediyor" (FANATİK)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ