MENÜ

Bursaspor ve Erzurumspor, Spor Toto Süper Lig'e veda etti

Akhisarspor’un ardından Süper lig’e veda edecek 2 takım bugün belli oldu. Göztepe, Ankaragücü'nü 2-1 mağlup etti ve Spor Toto Süper Lig'de 2018-19 sezonunu 38 puanla 15. sırada tamamladı. Bursaspor ve Erzurumspor ise Spor Toto Süper Lig'e veda etti.

Bursaspor ve Erzurumspor, Spor Toto Süper Lig'e veda etti

Spor Toto Süper Lig’de son haftaya düşme hattının hemen üzerinde giren Göztepe, MKE Ankaragücü’nü 2-1 yenerek kümede kaldı. Bornova Stadı’nda konuk ettiği MKE Ankaragücü karşısında 14. dakikada Alpaslan Öztürk’ün golüyle 1-0 üstünlük kuran Göztepe, ilk yarıyı bu skorla önde tamamladı. İkinci yarıda 74. dakikada Michal Pazdan’la beraberliği yakalayan rakibi karşısında, VAR incelemesinin ardından penaltı vuruşu kazanan Göztepe, 84. dakikada Deniz Kadah’ın golüyle 2-1 üstünlük kurdu.

Haberin Devamı

Bu skorla puanını 38’e çıkaran Göztepe ligi 15. sırada tamamladı. Göztepe’nin lige tutunduğu 34 haftalık periyodun ardından Akhisarspor’un yanı sıra Bursaspor ve Büyükşehir Belediye Erzurumspor lige veda etti. Karşılaşmanın son bölümünde iki takımın yedek kulübeleri arasında yaşanan gerginliğin ardından Göztepe Teknik Direktörü Tamer Tuna ve MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Mustafa Kaplan tribüne gönderildi. Maçtan sonra ligde kalma sevincini taraftarlarıyla paylaşan Göztepeli futbolcular, daha sonra hep birlikte "İsyan Marşı"nı seslendirdi.Müsabakayı 413’ü Ankaragücülü olmak üzere 8 bin 803 taraftar takip etti.

Erzurum'a galibiyet yetmedi

Spor Toto Süper Lig’in 34. ve son haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor, deplasmanda İstikbal Mobilya Kayserispor’u 2-0 yenmesine karşın, küme düşmekten kurtulmadı. Son haftaya 32 puanla 17. sırada giren Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 15. sıradaki Göztepe’nin evinde MKE Ankaragücü’nü mağlup etmesiyle küme düşme hattından kurtulamadı. Sezonu 17. tamamlayan Erzurum ekibi, 1 sezon kaldığı Süper Lig’den tekrar 1. Lig’e geriledi.

Haberin Devamı

Şampiyon Bursa düştü

Bursaspor, son haftada Yeni Malatyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup etmesine rağmen Erzurumspor ve Akhisarspor ile birlikte küme düşen 3. takım oldu. 2005-2006 sezonunda 71 puanla Süper Lige yükselen, 2009-2010 sezonunda ise Süper Lig şampiyonu olan Bursaspor bugün oynanan maçların ardından Spor Toto 1. Lige düştü.

YORUM YAZ