hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Çavuşoğlu'ndan Afrin açıklaması

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afrin operasyonunu değerlendirdi. Çavuşoğlu, Fransa'nın Zeytin Dalı Operasyonu sonrası Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırmasına da değindi. Çavuşoğlu, 'Türkiye'nin Afrin operasyonuna karşı çıkan herkes teröristlere destek vermektedir!' dedi. Çavuşoğlu, Fransız mevkidaşıyla da görüştüğünü bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Bağdat'ta temaslarda bulundu.

    Son dakika: Esad'dan Afrin operasyonuyla ilgili açıklama

    Çavuşoğlu'nun konuşmalarından satır başları;

    Köyleri ele geçirmeye başladılar. Bu şekilde sonuna kadar ilerleyeceğiz ve bölgeyi teröristlerden temizleyeceğiz. Bu tehdit sınırımızın hemen ötesinde varken biz operasyonları durdurmayız. 

    (Fransa Dışişleri Bakanı ile görüşmesi) Hedefimizin siviller olmadığını, insani konularda Türk askerinin ne kadar dikkatli olduğunu bildiklerini de hatırlattım. Kendisi de teşekkür etti. 

    "Bir ülke konuyu BM'ye götürecek olursa terörün yanında ülke konumuna düşer"

    Fransa veya bir başka ülke konuyu BM'ye götürcek olusa terörün yanında olan ülke konumuna düşerler. Bizim operasyonumuzmu BM'ye götürme ihtimalini biz görmüyoruz. Bize Fransa'dan gelen açıklamalar da bu yönde. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Uluslararası Bağdat Havalimanı'nda Irak Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Nizar Hayrullah tarafından karşılandı. Karşılamada Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ile diğer büyükelçilik personeli de hazır bulundu.

    Caferi ile görüştü

    Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi ile görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler ve bölgeyi ilgilendiren konuları detaylı bir şekilde ele alındı.

    "Irak'tan da bu teröristlerin temizlenmesi gerek"

    Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye, dün başlattığı Zeytin Dalı Operasyonu ile Afrin'de bu teröristleri nasıl temizlemeye başladıysa Suriye'nin diğer bölgelerinden de Irak'tan da ve Türkiye'nin dağlarından da bu teröristlerin tamamen temizlenmesi gerek." dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow