banner198

Son dakika!... Çankırı’da koronovirüsünden ilk ölüm gerçekleşti!

Çankırı’da korona virüsünden dolayı Ayşe Açıkgöz (85) vefat etti.

Son dakika!... Çankırı’da koronovirüsünden ilk ölüm gerçekleşti!
banner145

Çankırı’da korona virüsünden dolayı Ayşe Açıkgöz (85) vefat etti.

İstanbul ilinde hemşire olan gelininin yanında ikamet etmekte iken oğlu tarafından 26 Mart 2020 tarihinde Korgun ilçesi Bugay köyüne getirilen Ayşe Açıkgöz (85) vefat etti.

Çankırı Valiliğinden yapılan duyuruya göre; Ayşe Açıkgöz’ün, köy muhtarının haber vermesiyle birlikte evinde 14 gün karantina uygulanmaya başlanılmış, bu arada gelininin covit-19 tesleri pozitif çıkarak tedavi altın da olduğu öğrenilmiştir. Gelinine temasından dolayı takip altına alınan Açıkgöz, 112 ile hastaneye sevk edilmiş, hastaneden ilaç alarak evinde karantinada iken 02.04.2020 günü sabaha karşı vefat etmiştir.

Vefat eden Açıkgöz’e İl Sağlık Müdürlüğü ve Korgun Toplum Sağlığı Merkezi tarafından ilaçlama ve dezenfekte uygulanıp Bugay köyü mezarlığına defnedilmiştir. Ayşe Açıkgöz’ün cenazesine 5 kişinin katıldığı bildirildi.

Çankırı Valiliğinin basın mensuplarına resmi meil yoluyla gönderdiği duyurunun ardından Açıköz ailesi,  Ayşe Açıkgöz'ün korona virüsünden dolayı ölmediği açıklamasında bulundu. Aile Korgun Aile Sağlığı Merkezi Hekimi tarafından verilen hastanın doğal yolllarla öldüğünü gösteren belgeyi paylaştı. Bazı işbilmez sorumsuzluklar yüzünden annelerinin elbiseleri ile toprağa verildiğini söyleyen aile, mağduriyet yaşadıklarını ve olaydan dolayı psikolojilerini bozulduğunu belirttt. Aile, sorumular hakkında hukki yollara başvuruacaklarını açıkladılar. 

Çankırı Postası Haber Merkezi olarak ailenin söz konusu belgelerle ilgili iddialarına ilişkin  Çankırı Valiliğnden bir açıklama bekliyoruz. Eğer belge doğru ise ailenin bu şekilde mağdur edilmesi ve kamuoyunun yanlış bilgilendirilmisi büyük bir sorumsuzluk ve kurumsal rezalet örneği olacaktır. Eğer Valiliğin verdiği bilgi doğrusu ise söz konusu belgeyi veren doktor görevini kötüye kullanmış ve sahte bir rapor düzenlemiş demektir. Ailenin iddiaları ile ilgili Çankırı Valiliğinden açıklama bekliyoruz.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2020, 16:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER