Haberler

Paris Savcısı, 'Çakal Carlos' İçin Ömür Boyu Hapis Cezası İstedi

Güncelleme:

Paris savcısı, 'Çakal Carlos' lakabıyla bilinen İlich Ramirez Sanchez'in 43 yıl önce Paris'te bir mağazaya düzenlediği saldırıyla ilgili ömür boyu hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Paris'te 43 yıl önce bir mağazaya el bombası atan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği saldırının faili olan 'Çakal Carlos' lakaplı Venezuelalı İlich Ramirez Sanchez'in ömür boyu hapis cezası alması talep edildi.

ÖMÜR BOYU HAPİS TALEP EDİLDİ

Sanchez'in 1974 yılında Paris'te bir mağazaya düzenlediği saldırıya ilişkin 43 yıl sonra açılan dava kapsamında 13 Mart'ta ağır ceza mahkemesinde başlayan duruşma, bugün tamamlandı.

Duruşmaların ardından son mütalaasını veren savcı Rémi Crosson du Cormier, "Soruşturma sonucunda elimizdeki bütün bulgular Sanchez'in suçlu olduğunu gösteriyor. Ben onun saldırının baş sorumlusu olduğunu düşünüyorum ve ömür boyu hapse mahkum olmasını talep ediyorum." dedi.

SALDIRIDA 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Sanchez'in 1974 yılında "Drugstore Publicis" adlı mağazaya el bombasıyla düzenlediği saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 34 kişi yaralanmıştı.

Uzun süre arandıktan sonra 1994'te Sudan'da yakalanan "Çakal Carlos", 1975'te Paris'te 3 kişinin öldürülmesiyle ilgili yargılandığı başka bir davada ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sanchez, 2011 yılında da 1982-1983 yıllarında Fransa'da 11 kişinin ölümüne ve 140'tan fazla kişinin yaralanmasına neden olan 4 saldırıyı azmettirmekten suçlu bulunarak bir ömür boyu hapis cezası daha almıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Çakal Carlos Fransa Paris Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title