Son Dakika: Azerbaycan, Türkiye dışındaki tüm yurt dışı uçuşlarını iptal etti - Son Dakika
Ekonomi

Son Dakika: Azerbaycan, Türkiye dışındaki tüm yurt dışı uçuşlarını iptal etti

Son dakika: Ermenistan'la yaşanan çatışma sonrasında bugün kısmi seferberlik ilan eden Azerbaycan, Türkiye hariç tüm ülkelere olan yurt dışı uçuşlarını iptal etti.

28.09.2020 11:34  Güncelleme: 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ermenistan'ın dün sabah başlattığı saldırılara karşılık veren ve başarılı sonuçlar elde eden Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ülkede kısmi seferberlik ilan ettiğini duyurdu. Bu kararın ardından Azerbaycan, Türkiye hariç tüm ülkelere yurt dışı uçuşlarını da durdurdu.

SEFERBERLİK CUMHURBAŞKANLIĞI SİTESİNDEN DUYURULDU

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu kararı Azerbaycan Anayasası'nın 109. maddesinin 25. fıkrasına göre aldı. Söz konusu karar Cumhurbaşkanlığı'nın resmi sitesinden de duyuruldu. Azerbaycan Anayasası'nın 109. maddesinin 25. fıkrasında cumhurbaşkanının yetkileri arasında şu yer alıyor "Genel ve kısmi seferberlik ilan eder; seferberlik nedeniyle göreve çağrılanları terhis eder"

ALINACAK TEDBİRLER

Karara göre Azerbaycan Seferberlik ve Askerlik Devlet Hizmeti, askeri görevli bulunan vatandaşların seferberlik için askere alınmasını ve askeri nakliye konularıyla ilgili tedbirleri hayata geçirecek. Aliyev, kararla ilgili tüm konuların çözümünü de Bakanlar Kuruluna havale etti.

NE OLMUŞTU?

Dün sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı. Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

"ŞEHİTLERİMİZİN KANI YERDE KALMAYACAK"

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün yaptığı konuşmada ise Ermenistan'ın başlattığı saldırı neticesinde şehit ve yaralıların bulunduğunu belirterek, "Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Ermenistan ordusuna ait askeri araçları imha ettik. Kendi öz topraklarımızı savunuyoruz. Karabağ bizimdir, Karabağ Azerbaycan'ındır." dedi.

550'DEN FAZLA ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ermenistan ve Azerbaycan arasında dünden beri aralıksız süren sıcak çatışma devam ediyor. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermeni birliklere ait 22 tank, 15 OSA uçaksavar, 18 İHA imha edilirken, Ermeni ordusunda görevli 550'den fazla askerin öldürüldüğünü duyurdu.

ERMENİSTAN KAYIPLARINI SAKLAMAYA ÇALIŞIYOR

Azerbaycan'dan Ermenistan ile yaşanan çatışmaya ilişkin yeni açıklama geldi. Azerbaycan Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın yaşadığı kayıpları halktan saklamaya çalıştığı ifade edildi. Bakanlık, operasyonun başlangıcından şu ana kadar Ermenistan ordusunun ağır kayıplar verdiğini kaydetti.

Son Dakika: Azerbaycan, Türkiye dışındaki tüm yurt dışı uçuşlarını iptal etti

Son Dakika Ekonomi Son Dakika: Azerbaycan, Türkiye dışındaki tüm yurt dışı uçuşlarını iptal etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • bir türk olamadınız: CHP BİLDİĞİMİZ GİBİ YİNE NE İŞİMİZ VAR AZERBAJCANDA DİYOR NEDEN SİLAH YARDIMI YAPIYORMUSUZ DİYOR 30 29 Yanıtla SEN İFTİRA ATINCA TÜRKMÜ OLDUN Kİ: HADİ ORADAN İFTİRACI SENİ ULAN CHP BUNU DEDİ ŞUNU DEDİ DİYE İFTİRA ATACAĞINA SEN VATANINI BIRAKIP TÜRKİYEDE ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK GEZEN SURİYELİ GENÇLERİN RAHATLIĞIN DAN BAHSEDEYDİN NANKÖRLÜK ETME TÜRK ASKERİ SURİYE TOPRAKLARINI KURTARACAĞIM DİYE ŞEHİT OLURKEN SURİYELİ GENÇLER VATANINI SATIM TÜRKİYEDE RAHATINA BAKIYOR SENİN GİBİ NANKÖLERE SORSAK SURİYELİLER SIGINMACI DERSİN CHP VATANINI TERKENDEN SURİYE İÇİN KULANDI O KELİMEYİ CHP YE SENİN GİBİLER İFTİRA ATAMAZ SENDE SECİM ACISI KALMIŞ BELLİ 4 4
  • Neco: Chp kadar taş düşsun. Türklükte sen ve kastettigin sözde parti Türklugü inkar eden Arapligi yegleyen,Türkun milliyetini ezmekle övunen gayri milli,Türk haricinde herşey olabilen omurgasiz bir şey. 1 6 Yanıtla
  • ZAFER: AZERBAYCANA YARDIM İÇİN NE CHP NEDE MUHALEFETTEN HİÇBİR İHTIRAZ YOK FAKAT ŞU VARKİ SECİMDE CHP NİN KAZANMIŞ OLDUGU VİLAYET VE YEREL BÖLGELERDEN DOLAYI BAZI KİŞİLER SANKİ MEYDANI BOŞ BULRCASINA CHP YE İFTİRA ATMAYA ÇALIŞIYOR ONUN İÇİN BU TÜR İFTİRARARA CEVAP VERMEK ZOR DEĞİL BU KİŞİLER İFTİRA İLE KİMSEYE BİR CÜMLE DAHİ YEDİREMEZ BİR TÜRK OLAMADINIZ YAZILI KİŞİ İFTİRA İLE KENDİNİ SANKİ TÜK OLMUŞ ZANNEDİYOR BUNLAR KİM BEL Lİ NE İÇİN İFTİRA ATIYOR ODA BELİ BUNLAR ALIŞTILAR ARTIK İFTİRAYA . 2 2 Yanıtla
  • Fazıl Hanefi efendi hazretleri : CHP kafir komünist bir partidir, Cenabı Allah Türkleri her daim yalnız bırakmaz. Azeri kardeşlerimiz kafir ermenileri Allahın yardımı ile yenecektir 1 1 Yanıtla
  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.


Advertisement