6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanmış aydınlatma metnimizi okumak ve sitemizde ilgili mevzuata uygun olarak kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak için lütfen tıklayınız.
Askerlik yerleri belli oldu mu? Bedelli askerlik celp dönemleri açıklanıyor? ASAL askerlik yeri sorgulama | Video

Askerlik yerleri belli oldu mu? Bedelli askerlik celp dönemleri açıklanıyor? ASAL askerlik yeri sorgulama | Video

28.05.2020 | 16:14

Türkiye'de corona virüs nedeniyle ertelenen askerlik celp ve terhisler bugün itibariyle açıklanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde corona virüs nedeniyle ertelenen terhisler ve celpler yeniden başladı. 31 Mayıs'ta terhis, 5 Haziran'da da celp işlemleri yeniden başlayacak. MSB'nin atama ve görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran'da celp işlemleri 5 Haziran'da bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da yeniden başlayacak. Bedelliler 4 haftalık eğitimlerini yapmak suretiyle tamamlamış sayılacaklar.

31 MAYIS'TA TERHİS, 5 HAZİRAN'DA CELP İŞLEMLERİ BAŞLAYACAK

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde corona virüs nedeniyle ertelenen terhisler ve celpler yeniden başladı. 31 Mayıs'ta terhis, 5 Haziran'da da celp işlemleri yeniden başlayacak.

BUGÜN E-DEVLET ÜZERİNDEN AÇIKLANACAK

Milli Savunma Bakanlığı sevke tabii yükümlülerin seçim sonuçlarını bugün e-Devlet üzerinden açıklanacağını da duyurdu. Sınıflandırılmış yükümlü statüsünde er ve erbaşlar ile yedek subayların askerlik yerleri de bugün e-Devlet'ten öğrenilebilecek.

BEDELLİ ASKERLİK 20 HAZİRAN'DA

MSB'nin atama ve görevlendirme ve personel temin faaliyetleri 1 Haziran'da celp işlemleri 5 Haziran'da bedelli askerlik işlemleri ise 20 Haziran'da yeniden başlayacak. Bedelliler 4 haftalık eğitimlerini yapmak suretiyle tamamlamış sayılacaklar.

BEDELLİ ASKERLİKTE UZAKTAN EĞİTİM PLANI YOK

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, bedelli uzaktan eğitim ile yapılsın gibi bir çalışmanın gündemde olup olmadığı sorusuna konunun gündemlerine olmadığı cevabını verdi. Bakan Akar, kışlalarda celpler ile ilgili tüm önlemlerin alındığını belirterek bu çalışmanın Sağlık Bakanlığı'nın koordinasyonuyla yürütüldüğünün altını çizdi.

100 BİN CİVARI GENCE TEST YAPILACAK

5 Haziran'dan itibaren celbi yapılacak tüm gençlerin teste tabii tutulacağını sevkten üç veya dört gün önce bu işlemlerin gerçekleştirileceğini belirtti. 5 Haziran öncesindeki 4 gün boyunca 100 bin civarındaki gence test uygulanacağını ve sonuçların en kısa zamanda alınacağını sonuçlara göre de askerlik işlemleri tamamlanmış olacağını söyledi.

Sıradaki

OTOMATİK OYNAT

SON DAKİKA