phishing

Son Dakika : Albatros’un listesinde bulunan zabıt katipleri suçlamaları kabul etmediler

Son Dakika : Albatros’un listesinde bulunan zabıt katipleri suçlamaları kabul etmediler

Son Dakika : Albatros’un listesinde bulunan zabıt katipleri suçlamaları kabul etmediler
22 Şubat 2018 - 14:07

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde FETÖ’ye yönelik açılan davada yargılanan 4 zabıt katibinin "terör örgütüne üye olmak" suçundan, beşer yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılması istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı.

Gizli tanık 'Albatros' tarafından elde edilen örgüt üyeleri listesinde ismi bulunan ve beni örgüt içi numaralandırma sırasında 4 numara olarak görülen tutuksuz sanık zabıt katibi H.P, üniversitedeyken kaldığı söz konusu örgütün yurdundan, o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uyarısıyla ayrıldığını ifade etti.

Eskişehir'de üniversitede okuduğu 2012 Eylül ile 2014 Mart tarihleri arasında bu yurtta kaldığını anlatan H.P, albatrosun sıralamasını ve hakkındaki iddialaı kabul etmedi.

Savunma yapan diğer sanıklar da örgütle bağlantılı olmadıklarını öne sürerek, beraat talebinde bulundu.Sanık avukatları ise gizli tanık "Albatros"un Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bir sonraki duruşmada dinlenilmesini, sanıklar tarafından sorulacak sorulara cevap vermesini istedi.

Karar için duruşmaya ara veren heyet, sanıkların el konulan dijital materyallerinin imaj raporu sonuçlarının istenmesine, gizli tanık "Albatros"un Ankara Ağır Ceza Mahkemesi'nce dinlenilmesine, talep edilen Ö.D'nin tanık olarak bir sonraki celsede hazır edilmesine karar verdi.

Duruşma dosyanın tekemmül ettirilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum