Pentagon resmen harekete geçti! ABD'den sürpriz F-35 hamlesi

Pentagon, 2025 yılına kadar halen 44 bin dolar olan F-35A'nın saatlik uçuş maliyetini 25 bin dolara düşürme hedefi koydu.

Pentagon resmen harekete geçti! ABD'den sürpriz F-35 hamlesi
Pentagon resmen harekete geçti! ABD'den sürpriz F-35 hamlesi
GİRİŞ 14.08.2019 18:31 GÜNCELLEME 15.08.2019 08:15
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) 2025 yılına kadar halen 44 bin dolar olan F-35A'nın saatlik uçuş maliyetini 25 bin dolara düşürme hedefi koydu.

 

 

Analistler bu hedefin çok iddialı olduğu konusunda hem fikir. Pentagon'un Maliyet ve Program Değerlendirme Ofisinin Başkanı Robert Daigle, bunun gerçekleşmesine ihtimal vermediklerini söyledi.

Washington Hükümeti ve Lockheed Martin, F-35A'nın birim maliyetlerinin 2020 yılından itibaren 80 milyon dolara düşeceğini savunuyor. Pentagon da uçakların işletme maliyetlerinin aşağı çekilmesi için uğraş veriyor.

 

 

KAYNAK: KOKPİT AERO
YORUMLAR 19
  • turan 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 in parasini geri odesinler.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    f35 mi yenisini üretirler ondan sonra bize satarlar israil şuan f35 kullanıyo zaten
    Cevapla
  • hmd 4 yıl önce Şikayet Et
    Ödediğimiz paralarımızı geri versinler
    Cevapla
  • Hidir BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    F-35 uçaği teknolojik esarettir. Uçağin yerde çaliştirilmasi ile " harekat ve lojistik" planlama bilgileri aninda ABD'ye gider. MILLI AMACLARLA KULLANILABILIR DIYEN TEK ALLAHIN KULU VAR MI ACABA? ABD bir yandan Turkiyenin hava savunma şemsiyesinin olmamasini, S-400 almamasina çaba sarfederken, diğer yandan da SOM Füzesini tüm F-35'lere takacagim masali ile Turkiyenin agzina bir parmak bal sürerken, ülkemizi F-35 ile teknolojik esaret altina almaya calismaktadir.
    Cevapla
  • Leman 4 yıl önce Şikayet Et
    Bencede f35 vermiyorlar. Bizim güvenliğimiz için ne lazımsa karşı geliyorlar. Teröre verilen silahlar ortada. Biz kendi uçağımızı üretmeliyiz. Başka uçak satanmı yok üretim ortağı olalım. Ama yine dışlayan olursa bize tazminat ödesin. Adamlar mil yar doları almış birde vermiyorlar f35 şimdi. bize niye ödemiyorlar tazminat verdimiz parayı geri versinler. Tam bağımsız Türkiye Ne Mutlu Türküm diyene
    Cevapla
  • Şeref 4 yıl önce Şikayet Et
    Ona bakarsan simdi bilgisayardan cep facebook google internet kimin elinde oraya gelmeden zaten senin herşeyini biliyorlar.
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    Wericez / wermiycez diyenden hiç bir mal alınmaz. Almıyoruz deyip işi bitirmek gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye nasıl diplomasinin merkez ülkesi oldu?
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu