Somali'nin yeni Devlet Başkanı'ndan Eş-Şebab'a silah bırakma çağrısı

Somali'nin yeni Devlet Başkanı'ndan Eş-Şebab'a silah bırakma çağrısı
© 
By Gizem AdalREUTERS, APTN
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Somali'nin yeni Devlet Başkanı Muhammed Abdullah Fermacu terör örgütü Eş-Şebab'a silah bırakma ve barış için müzakere çağrısı yaptı.

REKLAM

Somali’nin yeni Devlet Başkanı Muhammed Abdullah Fermacu, göreve gelmesi nedeniyle ile başkent Mogadişu’da düzenlenen törende terör örgütü Eş-Şebab’a silah bırakma ve barış için müzakere çağrısı yaptı. Yemin töreni için yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Fermacu törende yaptığı konuşmada Eş-Şebab militanlarına silah bırakmaları durumunda topluma entegre olmaları için destek vermeye hazır olduklarını söyledi: “Yanlış yollara yönlendirilen o insanlara ülkelerine geri dönmeleri gerektiğini söylüyorum. Onlara topluma entegre olmaları, çalışmaları ve huzur içinde yaşamaları için ihtiyaç duydukları desteği vermeye hazırız.”

Törene Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dışişleri Komisyonu Başkanvekili ve eski Mogadişu Büyükelçisi Cemalettin Kani Torun da katıldı.

Pazar günü Mogadişu’da bir halk pazarı yakınında düzenlenen bombalı saldırıda en az 39 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Saldırının sorumluluğunu terör örgütü Eş-Şebab üstlenmişti.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

El Kaide'nin Yemen kolu lideri Halid el Batarfi'nin öldüğü duyuruldu

Belçika polisi, Bağdat’taki patlamalarla ilgili bir Irak vatandaşını tutukladı

Guantanamo'da 20 yıl tutulan 2 Pakistanlı kardeş hüküm giymeden ülkelerine iade edildi