Somali, Birleşik Arap Emirlikleri'ni pes ettirdi!

BAE, Somali askerlerini artık eğitmeyeceğini açıkladı. Somali, BAE tarafından eğitilen askerlerine gönderildiği iddia edilen paraya el koymuş ve bu askerlerin farklı birliklere dağıtılacağını açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Somali ordusuna eğitim vermeyi durduracağını açıkladı. 2014'ten beri devam eden eğitim programı, bu programa katılan Somali askerlerine gönderildiği iddia edilen ve 9,6 milyon dolarlık bir paraya Mogadişu Havaalanı'nda el konmasıyla çıkan krizin ardından sonlandırıldı.

'ÇOK YÜKLÜ MİKTARDA BİLDİRİLMEMİŞ DOLAR VAR'

8 Nisan günü Somali askerlerinin paraya el konulmasının ardından Güvenlik Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada çantanın 'bildirimi yapılmamış dolarlarla dolu' olduğu belirtilerek soruşturmanın devam ettiği belirtildi. Puntland'de bir korsanlıkla mücadele biriminde çalışan BAE ordusu ayrıca bölgede eğitim kışlalarının yanı sıra bir hastane de inşa etmişti ve 2 bin 407 askerin maaşını ödüyordu.

KATAR KRİZİ İLE SOĞUK RÜZGARLAR ESMİŞTİ

Somali ile BAE arasında ilk soğuk rüzgarlar Haziran ayında patlak veren Katar krizi ile esmişti. BAE ve Suudi Arabistan'ın Katar'a tavır almasını telkin ettiği Somali'nin tarafsız kalmakta ısrar etmesi iki ülkenin arasındaki ilişkileri germişti. (Kaynak: Defence News)