soL Dergi yola çıktı: Dergiden ilk mesaj...

Haftalık olarak aboneleriyle buluşacak dijital soL Dergi'nin birinci sayısı çıktı. Dergiden ilk sayısı için mesaj var...

Haber Merkezi

Tanıtım sayısıyla büyük beğeni toplayan dijital soL Dergi, birinci sayısıyla okurların karşısına çıktı.

soL Dergi'den ilk sayı için mesaj var:

İşte başladık...

soL Dergi'nin tanıtımı amacıyla çıkardığımız 0. sayı büyük bir ilgi ve beğeni yarattı. Bu yeni yayın formatında bize cesaret veren, dahası öneri ve katkılarıyla daha iyi bir soL için kolları sıvayan bütün okurlarımıza teşekkür ediyoruz.

Daha önce belirttiğimiz gibi soL her hafta Cuma günü saat 14'te yayına girecek ve sadece abonelerin erişimine açık olacak. Mobil cihazlarınızdan soL Dergi'yi rahatlıkla okuyabileceksiniz. Ancak derginin bütün özelliklerini bilgisayar ortamında görebileceğinizi hatırlatmak isteriz.

soL'un ilk sayısı doyurucu olduğunu düşündüğümüz bir içeriğe sahip. Afrin'deki gelişmeler farklı boyutlarıyla dergimizin açılış sayfalarına konu olmaya devam ediyor. 

"AKP şeker fabrikalarından ne istiyor" sorusuna çok boyutlu bir yanıt vermeye çalıştık. Tarımdan sağlığa ekonomiden dış politikaya bir dizi alanı ilgilendiren "şeker" konusuna daha sonra da yer vereceğiz.

İstanbul'daki Üçüncü Havaalanı'nda ana akım medyada yer almayan gelişme ve sorunlar, Erdoğan'ın doğum günü hediyesinin hüsrana uğraması, kapsamlı bir dosya konusu oldu.

Dinci gericiliğin toplumun bir kesimi tarafından neredeyse kanıksanan son dönem hamlelerinin bir dökümü de bu sayımızda yer alıyor. Umut kırıcılığı değil, mücadeleye çağrı amacıyla...

“Halkın Seçeneği Güçleniyor" sloganıyla bir dizi kentte toplantılar düzenleyen Türkiye Komünist Partisi'nin giderek daha fazla kişinin dikkatini çeken yükselişinin gerçekçi bir fotoğrafını, Murat Belge'nin Oxford'a yerleşme niyetleriyle ilgili tartışmalara soldan müdahaleyi, İzmir'de halkın İZBAN isyanını, soy ağacını merak edenlerin mutlaka bilmesi gerekenleri, sigarayı bırakmak isteyip de bunu beceremeyenlere bilimsel tüyoları, Sovyet balesinin muazzam birikimini ve bu birikimin nasıl çarpıtıldığını ve Türkiye'de pek bilinmeyen ama son Kış Olimpiyatları'nda bayağı gündem olan körling sporunun öyküsünü soL'da bulabilirsiniz.

İşte başladık, soL'dan bakmaya devam ediyoruz. Bütün okurlarımıza iyi haftalar.

soL Dergi'ye abone olmak ve ilk sayıya ulaşmak için fotoğrafa tıklayınız: