Sinop’tan 75 km. uzaklıktaki Söküçayırı Köyü, Ayancık ilçesinden ise 15-17 km mesafeye sahip. Köyde bulunan ve yaklaşık 50 metre yükseklikten akan şelale eşsiz güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor. Doğa severlerin uğrak mekanları arasına girmeye aday olan şelaleyi gezen Sinop Fotoğraf Amatörleri Derneği (SİFAD) Başkanı Erdoğan Purçlutepe, büyüleyici güzellikteki şelaleyi fotoğrafladı. 

Köy içerisinden şelaleye ulaşmak için 10 dakikalık yol gidilmesi gerektiğini belirten SİFAD Başkanı Erdoğan Purçlutepe, rehber eşliğinde gittikleri Söküçayır şelalesine hayran kaldıklarını belirtti. Purçlutepe, “Şelale yolu patika yoldan gidilen ve küçük bir yerinde dağcılık gerektiren bir parkura sahip. Jeolojik  yapısı bakımından ilginç bir görüntüye sahip.  Şelalenin üst tarafında da ikinci bir şelale de bulunmakta.  Şelaleye gitmek isteyenler bahar ve sonbahar mevsimlerinde gidebilirler. Bu mevsimlerde su yoğun olacağı için görüntü çok güzel oluyor” dedi.

Yeşil ve mavinin içinde bulunana şelale doğa severleri bekliyor. Ayrıca köyde köy muhtarının eski silah ve radyolardan oluşan mini bir müzesi de bulunuyor. 
Editör: Vitrin Haber