İlk kez bir yerel seçimin hem partiler hem de vatandaş tarafından “ GENEL SEÇİM” gibi algılandığını görüyoruz. Bu siyasi partiler için hayırlı mı olacak yoksa seçim sonrasında büyük “ şoklar” mı göreceğiz? 

  Sokaktan seçim manzaraları denince anketler hakkında bilgi vereceğimi düşünmeyin. Bu anket yapmak için elemanlarıyla sahada çaba harcayan şirketlere haksızlık olur. Öyle kolay değildir bu ülkede anket yapmak. Anketi sipariş eden kişi/kurum/oluşum sonuçların kendi lehine çıkmasını arzu eder. Ee der bunca para verdik birde hayal kırıklığımı yaşayacağız? Tipik Orta Doğu mantığıdır. Haklı olan güçlü değildir güçlü olan haklıdır. İsterseniz tersini iddia edin. 

  Hava pazartesi akşamına kadar oldukça güzel geçtiğinden kentin tüm caddeleri, gezinti yerleri, parkları ve sahildeki kafeler olabildiğince doluydu. 

  Elbette halk ne düşünüyor diye onlara şöyle bir seçim hakkında düşüncelerini soruyoruz. Hava güzel, cepte çay+simit parası da varsa “bırak yahu şimdi seçim işlerini” durumu var gençlerde. Sahili hem enine hem boyuna! sürekli gezen emekliler de seçim değil “ geçim havası” var.” Bak saatlerdir 50 simidi satamadım” diyen genç simitçi için seçim pek sorun gibi durmuyor.

  İşsiz olduğunu söyleyen gençler de var liman çevresinde, iş bulma umudunu kaybetmiş genç yaşta saçı beyazlamış ruhen yaşlılar da. 

   Hafızalarda hala 30 bine yakın insanımızın işe girme umuduyla TTK kurasına girmesi var. Kazanlar için değil de kurada kaybeden 25-26 bin kişi için zorlu bir dönem var. Zira bu kentte yeni bir iş alanı açılma ihtimali yok. İŞKUR’UN geçici işleri seçime kadar geçim di ama ya seçim sonrası musluklar kapatılırsa? 

  Havaalanı seçimlere kadar uçuşlara açılacak müjdesi sanırım kentte pek karşılık bulmamış. “ biz zaten hep uçuyoruz” esprisi artık güldürmüyor bile. 

  Hamdi Ayan ismi sokakta tepki almayan bir siyasetçi. Hakkında olumsuz değerlendirme yapan yok gibi. Dr. Ömer Selim Alan için ise “ bu genç adamı niye Haziran genel seçimlerinde değerlendirmediler” diyenler var. 

  Şenol Şanal eski belediyecilik geçmişi ile diğer adayların biraz önünde duruyor. Öyle ya kente vekil değil “belediye başkanı” seçilecek .

  En sessiz kesimin küçük esnaf olduğunu ve her adaya “aynı tonda yaklaştıklarını” görüyorum. Bu kentte hiçte azımsanmayacak sayıda küçük esnaf ve KOBİ olduğu düşünülürse seçim sonuçlarına büyük etkileri olacağı net. 

  Çok yakında sokaklardan anket sonuçları sizlere yansıyacak. Ancak Zonguldak gibi kentlerde halk ankete göre değil hayata ve kendi yaşamına göre oy kullandığından her sonuca açık bir seçim bizleri bekliyor diyebiliriz.