Vakfıkebir İlçesi Kemaliye Mahallesinde ikamet eden ilçenin esnaflarından İsmet Sağlam, işyerine gitmek için sabah saatlerinde evinden çıkan Sağlam, başıboş sokak köpekleri tarafından saldırıya uğrayarak hastanelik oldu.



Vakfıkebir ilçesinde esnaflık yapan ve Kemaliye mahallesindeki evinden Çarşı Mahallesindeki işyerine gitmek için sabah saatlerinde evinden ayrılan Sağlam, Fol Deresi Köprüsü üzerinde 15 sokak köpeği tarafından saldırıya uğrayarak hastanelik oldu.
“OKULLAR AÇILMAK ÜZERİ BÜTÜN ÖĞRENCİLER TEHLİKE ALTINDA”
Sokak Köpeklerinin saldırısına uğrayarak ağır bir şekilde yaralanan İsmet Sağlam gazetemize gelerek yetkililere sesini duyurmak istedi. Sağlam yaptığı açıklamada, sabah evden 6.30 sularında çıktığını ve çarşı mahallesi istikametinde ilerlerken fol deresi köprüsü üzerinde 15 sokak köpeğinin saldırısına uğradığını ve derin diş yaralarıyla ağır bir şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldığını söyledi. Emniyet Müdürlüğünde de ifade verdiğini söyleyen Sağlam, sokak köpekleri tehlike saçıyor. Ben 60 yaşında bir vatandaşım. 15 sokak köpeğinden kaçarak uzaklaşma şansım olamadı. Hele de benden daha yaşlı olan insanlar hiç kaçamazlar. Bizlerin çocukları ve torunları var. Yarın bir çocuğumuzu, torunumuzu veya bir vatandaşımızı bu sokak köpekleri parçalarsa şaşırmayın. Okullar açılmak üzeri bütün öğrenciler tehlike altında. Buradan yetkililere sesleniyorum. Bu sokak tehlikesini ortadan kaldıralım. Benim başıma geldi. Yarın çok geç olmadan bir başkasının başına gelmesin dedi.
Sağlam, Hayvan hakları savunucularına da buradan sesleniyorum. O kadar çok seviyorsanız alın bu hayvanları evinizde bakın. Başkalarının canı sizin için önemli olmaya bilir. Ama benim canım yandı. Hele de çocuklarımızın ya da torunlarımızın canı yanarsa sizleri hiç affetmeyiz. Sizler bu hayvanları savunmak için başkalarını hiç sayamazsınız. Ayrıca yetkilileri de bu hayvanlar yüzünden zan altında bırakamazsınız. Bizlerde hayvanları seviyoruz. Lakin evimizde bakıp besliyoruz. Yetkililerden bu soruna bir an önce çözüm bulmalarını isteyen Sağlam, bu sokak köpekleri tehditleri yüzünden hiçbir vatandaşımız sokağa çıkamaz oldu. Bir an önce bu tehdidi ortadan kaldırın çağrısında bulundu.